Кардиолози предричат бум на инфарктите на 3 април, пазете се

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Смяната на стрелките разболява сърцето. Близо 3 дни след като сменим времето се отчита бум на инфарктите, алармират специалисти. Смяната от зимно към лятно часово време ще се случи точно на 31-ви март. Още по-зле на сърдечноболните хора действа и промяната в климата. И докато вчера и днес отчитахме рекордни жеги, то в петък прогнозата ни изненадва с кучи студ.
Това по традиция е последната неделя от месеца, а стрелките трябва да превъртим точно в 3ч. Макар това да е нещо, което се случва всяка година по 2 пъти, организмът ни продължава да се влияе негативно от промяната. Здравите хора се нуждаят от поне седмица, за да влязат в нормален ритъм, а за тези, които имат някои хронични проблеми, настройката може да отнеме и няколко седмици.
Съвети за всеки ден и дълъг живот: Спазвайте ги и ще забравите за деменцията, инфаркта и язватаВечната младост не е постижима, но мечтата да сме здрави, да доживеем преклонна възраст и да се радв…Mar 2 2019vijti.com

Проучване е установило, че в понеделника след смяната на часовото време броят на потърсилите спешна кардиологична помощ нараства с 50%.
Това най-често са аритмии, колебания на кръвното и силна гръдна болка.
От смяната не страдат само хората със здравословни проблеми, а и тези, които нямат никакви оплаквания. „Започваме да се чувстваме отпаднали, напрегнати, гневни, нетрудоспособни, сънливи. През този период правим много грешки и не работим качествено“, категоричен е психиатърът д-р Герев.
Ето няколко съвета за добър сън и прилив на енергия в организма ни:
Намирайте повече време за разходки на слънце и чист въздух, което ще доведе до повишаване нивата на мелатонин и ще ви ви зареди с витамин Д.

Спортувайте, тъй като движението е гаранция за добър и спокоен сън.
Но никога не прекалявайте с физическите упражнения няколко часа непосредствено преди лягане. В противен случай ще се „радвате“ на безсъние, умора и сутрешна раздразнителност.
Избягвайте храненето и преяждането няколко часа преди лягане и се стремете да ядете леки храни.
Дори и да нямате навика да закусвате, хапнете нещо след ставане сутрин.
Умереното, а не обилното хранене действа разсънващо и енергизиращо.

Ако нямате апетит, изпийте поне чаша хладка вода, може и с резен лимон.
Една физзарядка преди тръгване за работа с ободряващ душ също ще ви изпълни с жизненост и добро настроение.
Приемайте богати на витамини храни – цитруси, зеленчуци, ядки.
Източник: zdrave.to
Важно за всички: Признат кардиолог обясни начините да разберем дали сме застрашени от инфарктОще в началото на студената вълна, която скова България, лекари предупредиха, че ниските температури…Feb 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!