Важно за всички: Признат кардиолог обясни начините да разберем дали сме застрашени от инфаркт

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Още в началото на студената вълна, която скова България, лекари предупредиха, че ниските температури са особено опасни за хората с проблеми със сърцето и кръвното налягане. В условията на арктически студ болниците отчетоха ръст на сърдечните кризи и инфарктите – нещо, което се наблюдава всяка зима. Шефът на клиниката по кардиология към УМБАЛ „Свети Георги” професор Федя Николов даде няколко много ценни съвета за това как да разберем дали ни застрашава инфаркт. Пред „Марица“ той уточни, че те важат не само в студеното време, а през цялата година. Студът действа като спазъм на кръвоносните съдове и това покачва кръвното налягане. Съчетано със зимната диета, която включва повече мазни и солени храни, рискът се повишава, обясни проф. Николов.
Как можете да отидете на санаториум по линия на НЗОКЗдравейте, интересува ме при какви условия мога да получа направление за балнеосанаториум и от кого …Feb 20 2019vijti.com

Съветът му е да измерваме кръвното по-често и при завишени стойности да се консултираме със специалист. Студът влияе негативно и на хората с исхемична болест на сърцето, тези, които вече са прекарали инфаркт и страдащите от стенокардия.
Професор Федя Николов съветва не само хората от изброените рискови групи, а и всички останали да се снабдят с уред за измерване на кръвното и редовно да проверяват стойностите. Консултация с лекар е наложителна, ако изпитваме някои от следните симптоми: стягане в гръдната област, чувство на задух и сърцебиене.
При повишаване на артериалното налягане изпитваме главоболие в областта на тила.

Фъстъците могат също много да помогнат
С годините артериите се втвърдяват от натрупване на холестерол и други плаки по стените им. А това изобщо не е добре, тъй като ограничава движението на кръвта и може да затрудни работата на сърцето, както и да създаде риск от сериозни съдови проблеми. Тук на помощ могат да дойдат вкусните ядки, за да предпазят организма ви. Според резултатите от изследването фъстъците намаляват характерното увеличаване на триглицеридите след хранене.
Учителят Петър Дънов ни завеща прост, но ефективен лек: Всяко сутрин пийте на гладно по една чаша от тази напиткаУчитeлят Дънов нe e изпoлзвaл мeдикaмeнти, когато е помагал на многобройните болни, потърсили негова…Jan 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!