Съвети за всеки ден и дълъг живот: Спазвайте ги и ще забравите за деменцията, инфаркта и язвата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вечната младост не е постижима, но мечтата да сме здрави, да доживеем преклонна възраст и да се радваме на внуци и правнуци е характерна за повечето хора. Факт е, че за това влияят много фактори, като сред основните са гените и наследствеността. Много важно обаче е също така какво правим в ежедневието си, как се разтоварваме от стреса, грижите и проблемите, които ни връхлитат било на работното място, било в семейството. В това са категорични руски лекари, които формулираха няколко практични съвета. По думите им, цитирани от womenjournal.mirtesen.ru, спазването им ще ни позволи да се наслаждаваме на дълги и спокойни старини. Ето и самите правила, чието прилагане ще държи далеч заболявания като деменцията, инфаркта и язвата.
Лекари препоръчват кисело мляко с чесън за здраве и бързо сваляне на килограмиВероятно всеки от нас като дете, майка му го е карала да яде чесън, особено през зимата, когато всич…Feb 20 2019vijti.com

1. ВСЕКИ ДЕН ПРАВЕТЕ НЕЩО НЕОБИЧАЙНО – ПИШЕТЕ С ДРУГАТА РЪКА, СЛУШАЙТЕ ПЕСНИ, КОИТО НЕ СА СРЕД ЛЮБИМИТЕ ВИ ИЛИ ЗАПОЧНЕТЕ ДА УЧИТЕ АБСОЛЮТНО НЕПОЗНАТ ЧУЖД ЕЗИК.
2. Увеличете приема на червени зеленчуци и плодове. Можете да наблегнете на сладките червени чушки заради изобилието от витамин С. Отличен избор са също така червеното цвекло и прясно изцеден сок от нар.
3. Движете се всеки ден. Движението може да бъде както кросче в парка, така и приятна разходка сред природата или просто каране на колело. Лекарите са категорични, че това намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с между 25 и 30 на сто.

4. Яжте много банани. Този вкусен плод е изключително полезен и спомага за намаляването на артериалното налягане. Съдържащият се в него калий е безценен помощник за неутрализирането на излишните количества сол, които приемаме с храната.
5. Пийте чай. Заради голямото количество антиоксиданти, той действа много благотворно на кръвоносните съдове и ги укрепва. Освен това чаят засилва имунната ни система и понижава бързо последствията от стреса.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Хлябът ни взима здравето: Какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да го ядем всеки денНапоследък диетите без въглехидрати са на мода и изоставянето на брашното се счита за важна стъпка к…Feb 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!