Това е любимото бирено мезе на съпруга ми, става за минути, а е направо фантастично

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По въпроса с мезетата българинът има много какво да каже. От векове по нашите земи се приготвят изключителни месни деликатеси като суджук, бабек, старец и много други. Тестените изделия са другата ни стихия. Българската баница е в състояние да очарова всеки чужденец. Същото се отнася за разнообразните кифлички, милинки и питки. Днес предлагаме на вниманието ви едно отлично бирено мезе, което се приготвя за броени минути, но вкусът му е превъзходен. Тези чудесни рулца могат да се направят в чист вид, като се следва рецептата, но има и варианти за импровизиране с различни плънки.Отидох в Родопите на квартира, а хазаина ми даде рецептата за най-вкусното домашно крема сирене. Супер вкусотияСиренето крема е хем вкусно, хем лесно влиза в употреба, хем е и полезно. Освен това е подходящо за …Oct 29 2018vijti.com

Необходими продукти: 1 яйце; 100 грама сирене; щипка сол; 200 грама кашкавал; 250 грама краве масло; 500 грама бяло брашно; 500 грама картофено пюре. А ето и как да си ги приготвите:
На първо място рендосайте кашкавала и сиренето и розтопете внимателно маслото.Смесете всички продукти без яйцето в подходящ съд и месете, докато се получи меко тесто, като добавяте нужното количество вода. Оставете го да почине за 30 – 40 минути. Разделете тестото на четири приблизително еднакви топки. От всяка топка разточете равномерно кори с дебелина около половин сантиметър.

Нарежете корите на триъгълници и ги навийте на рулца. Изберете подходяща за печене тава и намажете дъното й със слънчогледово олио. Наредете рулцата в нея. Отделете жълтъка на яйцето и го разбийте с няколко капки оцет. Намажете рулцата със сместа, за да се получи блясък. Печете на умерена, предварително загрята фурна, до зачервяване. По желание, преди да навиете рулцата, можете да поставите допълнителна плънка. Много добър резултат се получава с добавянето на парченца бекон. Получените вкусни рулца са идеални за закуска, но определено са едно от най-добрите мезета за халба хубава бира. Наздраве!

Още една любима рецепта на мъжа ми, върви и с червено вино: домашен суджук

Домашният суджук не може да се сравни по вкус и аромат с готовите, които се продават в магазините. Ако искате да опитате вкуса на истинския домашен суджук, направете си го сами вкъщи. Необходими продукти: 5 килограма телешко месо, половин килограм свинско месо, 100 грама сол, 2 чаени лъжичка черен пипер, щипка захар, 1 чаена лъжичка кимион, свински черва.
Телешкото и свинското месо се нарязват на средно големи парчета и се осоляват добре. Поръсват се с черен пипер и с кимион и се оставят върху решетка за две денонощия. Няколко пъти е добре да се омеси каймата.

Месото се смесва и се смила, оставя се на студено за едно денонощие. Предварително измитите черва се нарязват на големи ленти. Каймата се омесва добре с ръце, за да се разпределят равномерно подправките. Всяка от тях се връзва в единия край и се пълни със смляното месо.

След това се връзват от другия край и се надупчват с игла. Така напълнен, суджукът се огъва като подкова. Всички подкови се оставят на студено за 12 часа, за да изсъхнат от едната страна. След това се обръщат и се оставят за още 12 часа.

Всички подкови се закачат на хладно място с добра циркулация на въздуха. Не трябва да се допират, защото трудно ще изсъхнат. На четвъртия ден се свалят и се разточват съвсем леко с точилка, за да придобият характерната плоска форма.

После отново се закачат и процедурата се повтаря още шест или седем дни. На 25-я ден суджукът е готов за консумация.

Суджук може да се направи и само от свинско месо.

Необходими продукти: 5 килограма свинско месо, 80 грама сол, 3 чаени лъжички млян черен пипер, 1 супена лъжица кимион, свински черва.

Месото се нарязва на средно големи парчета, смила се и се смесва с всички подправки. Оставя се да престои на студено едно денонощие.

С така подготвената кайма се напълват червата, които се връзват в единия край.

След това се огъват като подкови и се окачат на студено, за да изсъхнат. На седмия ден се разточват леко с точилка. След 25 дни съхнене са готови за консумация.Всеки веган ще загърби принципите си заради тази рецепта със свинскоКакво отличава добрия кулинар от лошия? Не, не само различните кухненски мъдрости, броят на годините…Oct 29 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!