Здравословни кюфтенца в бял сос – обяд Оближи пръсти! И месцето крехко, и сосчето един път:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Страхотна рецепта и идея за обяд , който можете да приготвяте поне веднъж седмично. След като научих рецептата за Кюфтенца в Бешамел, често приготвям това ястие, защото семейството ми го обожава. Първият път, когато го направих, направих грешка – забравих да намажа формата, така че кюфтенцата ми залепнаха малко, но не много. Оттогава много харесваме Кюфтенцата в бял сос  и редовно ги препоръчвам на приятелите си. Можете да промените съставките на вкус или според това, което имате в хладилника. Ето какво ви трябва за тези Сочни кюфтенца на фурна в бял сос :

Разкошни кюфтенца от тиквички с чесън: Изпитана рецепта за всеки вкусВлизаме в сезона на тиквичките и най-вкусните пресни зеленчуци. Предлагаме и чудесна рецепта за пика…Jun 23 2021vijti.com

кюфтета в бял сос

Сочни кюфтенца на фурна в бял сос

Продукти:

За кюфтетата:

500 г телешка кайма

400 гр. картофи

3 малки глави лук

2 скилидки чесън

2 супени лъжици брашно

1 яйце

сол, черен пипер и суха зеленчукова подправка (вегета) на вкус

За сос Бешамел:

малко масло

2-3 супени лъжици брашно

500 мл прясно мляко

200 мл неутрална сметана

малко сол и черен пипер

малко кашкавал по желание

Приготвяне: 

Лукът се нарязва на ситно, картофът се настъргва на едрата страна на рендето, а чесънът – на ситната. Добавете всички тези съставки към каймата. Разбийте едно яйце, след което добавете и него.

кайма с кашкавал

След това добавете две супени лъжици брашно, сол и черен пипер, както и смес от подправки. Омесете всичко добре (или разбъркайте) докато сместа стане гладка. След това оформете кюфтенцата на топки и ги сплескайте с длани.

сурови кюфтета

Оформените кюфтета запържете в добре загрято олио. Целта не е да се изпържат добре, а просто да хванат коричка от двете страни, а вътре да останат недопечени.

кюфтета в тиган

Изпържените кюфтета се нареждат едно до друго в средно голяма тава или форма, предварително намазана с олио или свинска мас.

Пригответе Бешамела: добавете малко парче масло към олиото, в което се е пържило месото.

Така ги прави баба и направя се топят – най-добрите кюфтенца в доматен сосКюфтенца в доматен сос са любимо българско ястие, но винаги е хубаво, когато се приготвят майсторски…Sep 15 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!