Учените най-сетне постигнаха съгласие: Сутрин или вечер е по-добре да си вземем душ и защо

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Взимането на душ е едно от ежедневните действия на човек, за да поддържа личната си хигиена на ниво. В съвременния свят къпането или взимането на вана са освен това и метод за отпускане след тежък ден или освежаване, или дори да си подобрим настроението. И все пак има някои особености, с които трябва да се съобразяваме, за да не си навредим. Според лекарските предписания, повече от един душ дневно е вредно. Защо? Защото ако го правим повече от един път на ден, има опасност да разрушим преградата върху кожата си, която е съставена от полезни микроорганизми.
Колкото и абсурдно да звучи се оказва, че да пишкаш под душа е всъщност доста полезноУринотерапията е метод за лечение на различни болести още от древни времена Съвременният човек, обач…Dec 26 2018vijti.com

Те имат за цел да поддържат кожата ни здрава, а ако ги отстраним чрез шампоана, може да се получат кожни възпаления или заболявания. За да спазим препоръката на лекарите, се оказва, че трябва да изберем дали да си взимаме душ сутрин или вечер.
Учените съветват да не се придържаме само към къпането вечер или сутрин. Те считат, че трябва да преценим нуждите на организма си и тогава да решим в коя част на деня да се изкъпем. Например, душът сутрин е подходящ, ако ставаме много рано или сме се потили през нощта, или ако чувстваме умора след ставане, защото душът ще ни ободри. Душът вечер пък е подходящ, когато денят е бил натоварен, изпотили сме се или се чувстваме изтощени от работата си.

Разбира се, кога взимаме душ зависи от нас самите и от графика ни, но е добре да не прекаляваме с грижите, за да не си навредим сами.
Според специалистите честото взимане на душ е вредно за човека, тъй като изсушава кожата, унищожава полезните бактерии и увеличавало риска от инфекции.
Това твърдение е научно обосновано, посочи пред Дарик един от най-добрите дерматолози в България – доц. Жана Казанджиева. Въпреки това медикът смята, че българинът не би трябвало да променя хигиенните си навици и да разрежда къпанията си.
Вижте кои са причините за неприятната старческа миризма и как да се справите ефективно с проблемаПрез годините за човек е по-трудно не само да се справя с ежедневните задължения, но и да следи собс…Dec 25 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!