Намесиха и Никола Минчев във фалшифицирането на документи, той отрече

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Председателят на сдружението „Да опазим Корал“ Атанас Русев заяви пред БНР, че освен Лена Бориславова и Кирил Петков във фалшифицирането на документи е замесен и бившият председател на НС от „Продължаваме промяната“ Никола Минчев.

„По никакъв начин не съм бил въвлечен в отписването на Кирил Петков от управителните органите на „Да запазим Корал“. За самото сдружение съм работил по други казуси преди това, но конкретно по този не съм участвал по никакъв начин“, заяви Минчев.

Русев обвини Петков и Бориславова във фалшифициране на подписи и документи, за да може съпредседателят на ПП да излезе от сдружението навреме. Това трябвало да се случи, за да може Кирил Петков да стане служебен министър на икономиката през 2021 г. Петков трябвало не само да се откаже от канадското си гражданство, но и да напусне всички свои фирми и неправителствени организации, в които участва.

В понеделник Петков отговори на Русев чрез пост във фейсбук като замеси Румен Николов – Пашата в спора. Съпредседателят на ПП твърди, че през 2022 г. дал списък на тогавашния главен прокурор Иван Гешев с 19 имена и Пашата бил едно от имената. По думите на Петков след това председателят на сдружение „Да опазим Корал“ му се обадил, за да му крещи защо е включил Пашата в списъка. По-късно се обадил и на бащата на Петков по същата причина.

Румен Николов – Пашата е известен като един от основателите на СИК и участва в много от структурите му. Бил е съдружник на Бойко Борисов в няколко фирми, между които „Интербулпред“ и „Тео интернационал“.

По-късно в понеделник бащата на Кирил Петков – Петко потвърди историята на сина си във фейсбук публикация. Той заяви, че самият Русев многократно е казвал пред него, че е близък с Пашата.

Атанас Русев отвърна, че това са „изтъркани опорки“ и ще съди Кирил Петков за клевета. 

По-късно в понеделник от прокуратурата съобщиха, че разследват сигнала на Атанас Русев срещу Кирил Петков и Лена Бориславова. 

В хода на разследването са разпитани десет свидетели, проведени са и оперативно-издирвателни мероприятия. Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение „Да запазим Корал“. Установени са данни за извършване и на други документни престъпления – съставяне и използване на неистински документи, представени пред Агенция по вписванията.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!