Става по-вкусен от торта: Ябълков сладкиш за милиони

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вкусен, нежен и пухкав – това е този невероятен ябълков сладкиш . Прави се доста лесно, а става по-вкусен от торта ! Ето го:

За тестото:

200 гр. брашно

125 гр. масло или маргарин

3 яйца

125 грама захар

1 щипка сол

1 пакетче ванилова захар

3 ч.л. бакпулвер

3 супени лъжици  сметана

600 гр. ябълки

50 мл лимонов сок

С този сладкиш омайвам всички гости: Турска шоколадова торта, направо великолепнаТортата с вкус на шоколад винаги е желана и всички с удоволствие я ядем, затова ви предлагаме една р…Aug 25 2019vijti.com

ябълков сладкиш със заливка

За плънката:

200 гр. заквасена сметана

75 гр. захар

2 яйца

1 супена лъжица пудра захар

Приготвяне:

Маслото, солта, захарта и ванилената захар се смесват в купа. Добавят се едно по едно яйцата. Прибавя се на части и брашното, смесено с бакпулвера. Разбива се на крем.

Тестото се прехвърля във форма, предварително намазана с масло.

През това време ябълките се обелват, нарязват се четвъртинки, отстранява се сърцевината, поръсват се с лимонов сок. Ябълките се подреждат върху тестото, като леко се притискат. Пече се на 175 ° C за около 12 минути.

За плънката: смесват се заквасената сметана, яйцата, захарта. Сладкишът се вади от фурната и се залива с тази смес. Пече се още 50 минути. Готовият сладкиш се охлажда и поръсва с пудра захар.

Бон апетит!

Хрупкав диетичен сладкиш без грам брашно и захар – максимум екстаз в минимум калории:Днес ще приготвим заедно един диетичен сладкиш , който може да се счита за съвършенството в света на…Nov 20 2019vijti.com

Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!