Сладко без варене на плодове – всички витамини остават в буркана

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вярвате или не, може да си направим вкусно сладко от плодове… без това да изисква варене. Хубавото на тази рецепта е, че не само ще си оближете пръстите, но и всички витамини, които плодчетата съдържат, ще останат в буркана.

Диетологът проф. Донка Байкова: Не сядайте без бобени и зърнени храни на масата, удвоете дозите на плодовете по време на карантинатаВместо да се вайкат във Фейсбук за килограмите, дамите да отделят по 25 минути на ден за лесна гимна…Mar 29 2020vijti.com

Съставки:
2 кг ягоди, малини или къпини (плодовете трябва да са узрели)
1 кг захар
500 мл вода

Приготвяне:

Измийте плодовете, ако използвате ягоди, отстранете листата. Оставете плодовете да се отцедят върху цедка. През това време сварете сироп от вода и захар – оставете да загрее за 5-7 минути, докато заври, за да стане по-гъст, но не бял.

Сложете изцедените плодове в тенджера и изсипете отгоре им горещия захарен сироп, след което ги покрийте с капак за известно време. Плодовете ще отделят малко вода и ще разредят сиропа. Когато сместта се охлади напълно, изцедете течността от плодовете и я поставете на огъня да ври 5-7 минути, след което отново изсипете плодовете в нея и я оставете да изстине напълно.

Повторете процедурата още веднъж. Ако искате сиропът да е много гъст, добавете повече захар и загрейте по-дълго.

След третото кипене на сиропа прехвърлете плодовете в стерилизирани буркани и изсипете горещия сироп върху тях. Затворете ги плътно и ги увийте в одеяло. Когато са напълно изстинали, сложете ги в килер и ще сте заредени за предстоящата зима.

Пълнена тиква с плодове, мед и локум (красиво и зверски вкусно)Тази пълнена тиква с плодове, мед и локум е десерт и половина! Предлагаме ви рецептата за пълнена ти…Nov 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!