Рецептата за най-вкусните бухтички: А стават толкова бързо

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бухтичките са много вкусно тестено изделие, което всеки от нас обича да си хапва за закуска. Затова днес ви предлагаме бабина рецепта за бухтички или „пърженки“. Продуктите, които са ни нужни са: половин кофичка кисело мляко, 2 яйца, 5 супени лъжици захар, 1 чаена лъжичка сода и около половин килограм брашно. Започваме като към киселото мляко слагаме една чаена лъжичка сода бикарбонат и разбъркваме, докато шупне. Сместа сипваме в дълбок съд и към нея прибавяме яйцата и захарта. Разбъркваме с миксер, за да стане сместа хомогенна. След това добавяме брашното и разбъркваме с миксера отново, докато сместа се сгъсти. После преместваме тестото в тава, в която предварително сме сложили брашънце. Набрашняваме и ръцете си и започваме да месим, докато получим не много твърдо тесто, което не лепне.

Съседката ме покани на кафенце, но като ме почерпи с тази вкусотия, веднага й поисках рецептатаПредставете си следната картинка – следобед е, комшийката тъкмо ви е звъннала, че идва да ви каже на…Nov 28 2018vijti.com

След това можем директно да продължим с обработката, защото тестото няма нужда да втасва. Разточваме тестото и оформяме бухтичките. За целта можем да използваме сладкарски формички или чаша. После загряваме олио в тиган и ги слагаме да се изпържат.

А сега и още една рецепта за Бухти с кисело мляко
Необходими продукти
яйца – 3 броя
захар – 6 с.л.
олио – 3 с.л.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода – 1 ч.л. бикарбонат
ванилия – 1 пакетче

брашно – колкото поеме
Начин на приготвяне
Най-напред трябва да разтворете содата в киселото мляко. След това го в изсипвате в дълбока купа и трябва да разбъркате много добре заедно с олиото, яйцата, захарта и ванилията. Нека всичко се превърне в една хубава хомогенна смес. Не оставяйте бучки.
Постепенно добавяйте брашно и замесете меко тесто. Процедурата трябва да се прави бавно и постепенно, за да се получи желания резултат. След това го оставете да престои около 20 минути.

След това го разточете на кора, дебела около 1/2 см.
От кората изрежете ромбчета или квадрати и ги изпържете в предварително сгорещена мазнина.
Наслада за небцето: Бананов кекс с карамелена глазураДнес ще ви предложим рецептата за един десерт, който ще се хареса и на най-претенциозните – бананов …Jan 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!