Освен че ни разсмива, Руслан Мъйнов знае и как се отслабва. Всички полудяха по тази негова рецепта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вижте какво споделя по въпроса комикът Руслан Мъйнов, казал сбогом на образа си на затлъстял лакомник! Зпочнал да се храни разделно, той прочита в книгата „Зоната“ за съществуването на целебен елексир, особено подходящ при сърдечни заболявания, но и със силно стимулиращ ефект върху имунната система. Елексирът съдържа вода – за предпочитане изворна, настърган корен от двинджифил, куркума, черен пипер на прах, мед, зелена ябълка и лимон. Приготвянето и пропорциите на съставките са както следва: в заврялата половин литър вода се изсипват парчетата от обелената зелена ябълка и лъжица с настъргания джинджифил.Най-после кантарът тръгна надолу, защото пробвах най-яката диета с кисело мляко и картофи: Свалих няколко кила само за седмицаПролетта е времето, в което мнозина се замислят за натрупаните килограми и взимат тежкото решение да…Oct 5 2018vijti.com

Кипенето продължава три минути и съдът се сваля от колелото на печката. Следва добавяне на една чаена лъжичка с куркумата и две щипки черен пипер и съдът се захлупва. След десетина минути, когато сместта в него е поизстинала, към нея се прибавя мед и се изстисква сок от лимон – и двете съставки съобразно постигане на желания вкус. Препоръчително е напитката да се изпива поне час преди всяко хранене, но тя може да се пие и като чай по всяко време, тъй като вкусът й е много приятен. Резултатите са не само ефективно отслабване, но и рязко подобрение на обмяната на веществата, изразяващо се най-вече в нормализиране на кръвното налягане и количеството на „лошия“ холестерол в кръвта. Не се колебайте – използвайте еликсира в полза и на Вашето здраве и за придобиване на елегантна външност!

Ако искате ефективно отслабване, то ви представяме лимоновата диета.
Какви са основните правила на лимоновата диета?
Всички проблеми, свързани с наднорменото тегло, са резултат от нарушения в работата на храносмилателната система, които не позволяват на организма да получава всички хранителни вещества, необходими му за разграждане и изхвърляне на мазнините.

Традиционните диети, основани на гладуването, само задълбочават проблемите, смятат повечето съвременни диетолози. Опитвайки се да отслабнем по такъв начин, ние само „разваляме“ стомаха си и лишаваме тялото от необходимата енергия. Появява се чувството за вялост, депресия, а в резултат на това и забавяне на обмяната на веществата. Следствие на всичко това идва не отслабване, а… наднормено тегло.

Новият метод, разработен от специалистите, не включва сериозни ограничения в храната. Т.нар. лимонова диета ни съветва да се придържаме към нормалното хранене, т.е. да не прекаляваме с храната, но и да не оставаме гладни. А основният продукт в нея наистина е лимонът – неговият сок, месестата част и кората.

Доказано е, че този цитрусов плод нормализира процеса на усвояване на хранителните елементи и обмяната на веществата. Лимонът се отличава с повишено съдържание на лимонена киселина в сравнение с другите плодове. А именно тя може да стимулира храносмилането, да встъпва в реакция с ферментите и да извежда токсините от организма.

Смята се, че употребата на лимон намалява и риска от развитието на захарен диабет.

Тази диета си има и своите недостатъци (но те са сравнително малко):

– тя не е подходяща за хора с повишена киселинност, тъй като съществува риск те да получат киселини или язва

– не можете да избегнете (както между впрочем и чрез никоя друга диета) нуждата от физически упражнения.

7 правила на лимоновата диета

1. Всяка сутрин пийте лимонов сок, разреден с гореща вода. Ако нямате сокоизтисквачка, изцедете с ръка няколко резена лимон в чаша с гореща вода.

2. Яжте плодове и зеленчуци 4-5 пъти дневно. Не е задължително да изяждате по цяла порция. Една ябълка или един морков например са напълно достатъчни. Заедно с плодовете изяждайте и 2-3 ореха – белтъчините в тях ще помогнат на организма да усвои захарта, съдържаща се в плодовете.

3. Добавяйте в супите и салатите ситно нарязана лимонова кора. Месото и рибата по време на готвене задължително напръсквайте с лимонов сок.

4. Старайте се да употребявате по-малко захар. Не забравяйте, че тя се съдържа в доста продукти, които нямат сладък вкус: белия ориз, картофите, белия хляб, царевицата.

5. Не изключвайте от менюто си мазнините. Увеличете употребата на риба, която съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини. Избягвайте употребата на тестени изделия и червено месо.

6. Откажете се от полуфабрикатите и консервите, старайте се да ядете само пресни продукти.

7. Хранете се редовно, с прекъсвания от 3-4 часа. Не бързайте и внимателно сдъвквайте храната. Ако след обяда се чувствате все още гладни, изчакайте 20 минути: вашият мозък просто не е успял да обработи информацията и да изпрати на организма сигнал за това, че вече сте сити.

В тази диета се заменят основните хранения със специално приготвена напитка от кленов сироп, лимонов сок и вода. За да приготвите тази напитка са Ви необходими следните съставки:
– 2 супени лъжици кленов сироп
– 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
– 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията
– 300 мл. топла или студена вода
Всички съставки се разбиват до получаване на хомогенна смес.

За постигане на желаните резултати трябва да консумирате 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) дневно от тази напитка. Когато почувствате глад или слабост изпивайте по една чаша. С тази напитка ще снабдите организма си с необходимите му за правилно функциониране витамини и минерали. Отсъствието на протеини по време на диетата ще подобри и засили изхвърлянето на токсини от организма.
Запомнете, че по време на диетата с кленов сироп не трябва да консумирате никаква друга храна.

Ако почувствате необходимост можете допълнително да пиете ментов чай или негазирана вода.

Когато завършите диетата обърнете внимание на захранването през следващите 3 дни. Преминаването към нормално хранене трябва да става постепенно, започвайки с малки количества лесно смилаема храна. Имайте предвид, че приемането на големи количества храна може само да влоши състоянието на храносмилателната система.

Затова се придържайте към следните препоръки:

Първи ден: закуска: плодов сок; обяд: бистра зеленчукова супа; вечеря: варени зеленчуци.

Втори ден: закуска: плодов сок или плодове, обяд: бистра зеленчукова супа с просо и варено жито (ечемик, ориз), вечеря: житни ядки, заляти с оризово мляко.

Трети ден: закуска: плодов сок или пресни плодове, обяд: зеленчукова супа и малко протеинова храна от соя, вечеря: житни ядки, заляти с оризово мляко.

Диетата не трябва да продължава повече от 10 дни. Ако желаете да повторите диетата трябва да направите пауза от 4 седмици.
Диетата с кленов сироп може да се прави от всеки. Тя ще прочисти организма Ви от токсините, които са основен причинител на болести.

Хората с по-сериозни заболявания или нарушения на специфични физически функции трябва да се консултират с лекар преди да започнат диетата!Тази 5-дневна диета на Жан Митрев е направо трепач. Благодарение на нея свалям с килограм на ден и се чувствам страхотноГоляма част от диетите се характеризират с т.нар. „йо-йо ефект“, представляващ повтаряща се загуба и…Jul 20 2017vijti.com

Източник: Здравница

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!