Най-после кантарът тръгна надолу, защото пробвах най-яката диета с кисело мляко и картофи: Свалих няколко кила само за седмица

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пролетта е времето, в което мнозина се замислят за натрупаните килограми и взимат тежкото решение да се подложат на диета или по-щадящ хранителен режим. Целта е с наближаващото лято да се почувстваме в оптимална форма и да излизаме без притеснение на плажа или басейна. В последните седмици истински фурор бележи простичка диета с варени картофи и кисело мляко, която е в състояние да стопи 5 излишни килограма, при това за срок от само 3 дни, което е по силите почти на всички. Нужни са ни само малко воля и постоянство, за да преодолеем еднообразието в менюто. Хубавото в случая е, че 3 дни минават много бързо и често режимът приключва и вече си е свършил работата преди дори да ни е втръснал.

Ето и хранителната схема по време на 3-дневната диета.
Първи ден – закуска: 1 чаша кисело мляко и 1 варен картоф (солта не се препоръчва по време на всички хранения); обяд – 1 чаша кисело мляко и 2 варени картофа; вечеря – 2 чаши кисело мляко. Втори ден – закуска: 1 чаша кисело мляко; обяд: 1 чаша кисело мляко, 2 варени картофа; вечеря: 1 чаша кисело мляко; 1 варен картоф. Трети ден – закуска: 1 варен картоф; обяд: 1 чаша кисело мляко; 1 варен картоф; вечеря – 1 чаша кисело мляко. Диетата не се препоръчва за хора със сериозни заболявания и такива, подложени на сериозни физически натоварвания без консултация с личния лекар.

А ето и още една великолепна диета – индианска картофена диета в три варианта
Предлагаме ви един от вариантите на картофена диета – този, създаден от латиноамериканските индианци. Той не само, че ще ви помогне да отслабнете, но и ще пречисти добре червата ви. Съществуват три варианта, но основата на храненето е една и съща – 1,5 килограм картофи, приготвени на пара с обелките или запечени във фурна до образуването на хрупкава коричка. Картофите се разделят на 4 – 6 части, в зависимост от това, колко пъти възнамерявате да се храните през деня, но е по-добре 6 пъти, пред 4. Ядат се с кората, веднага след приготвянето, докато са още топли, затова е хубаво всяка порция да се прави отделно. Освен картофите, изпивайте минимум 1,5 – 2 литра минерална или обикновена вода, зелен чай.

Първи вариант

Продължителност – 3 дни. За този период може да се отървете от 3 килограма.

1,5 килограм картофи, направени по описаните по-горе начини, се изяжда всеки ден, без да се добавят сол, подправки, мазнина (нито масло, нито растителна).

Втори вариант

Продължителност – 1 седмица.

1,5 килограм картофи се разделя на 4 – 6 части. Две от тях се изяждат без сол и мазнина, а към останалите може да сложите мъничко олио или масло, лимонов сок и сол (минимално количество).

Трети вариант

Продължителност – 15 дни.

Към картофите може да добавяте растително олио (понякога мъничко масло), лимонов сок, нарязан магданоз и чесън, но без сол.

Калоричността на третия вариант да е около 1250 ккал.

Може да експериментирате и да прибавите лимонов сок и магданоз, дори ако се спрете на първия вариант, защото и двата продукта подпомагат отслабването и могат да бъдат само от полза.

Картофите са богати на калий, фосфор, съдържат желязо и магнезий. В пресните има много витамин С, антиоксиданти, витамини от група В, никотинова и фолиева киселини.

Картофеният протеин е богат на аминокиселини, необходими на човешкия организъм.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Източник: Фрамар

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!