Мъжът ми вече не сяда без нея на масата: Страшно вкусна лютика

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Почти всяка една българска фамилия си има своя рецепта за лютика. И в това няма нищо лошо – напълно нормално е във всяка една къща хората да обичат нещата по различен начин. Рецептата, която ще ви предложим днес, е изпитана през годините. Направите ли си веднъж тази лютика, то със сигурност тя ще се превърна много бързо в любим и задължителен компонент от трапезата ви. Пък и става изключително лесно. Да направим и необходимото уточнение – лютиката изключително напомня лютеницата (за която също има толкова много рецепти), но просто и се добавя и някаква лютива съставка. Ето какви продукти са ви необходими за тази: 4 килограма домати, 2 килограма червени чушки, две люти чушлета Рибка (може да изберете друг сорт, по ваш вкус), 1 връзка магданоз, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол, ½ чаена лъжичка индийско орехче.
Моята тайна: Любопитна рецепта, която поддържа доматите ми свежи чак до зиматаПроблемът да поднасяте свежи и стегнати домати без допълнително мариноване и стерилизиране се решава…Jan 17 2019vijti.com

А ето и какво трябва да направите. Първата важна стъпка е подготовката на продуктите. Добре е и доматите и чушките да са зрели. Измийте доматите и направете с нож кръст в долната им част. Пускайте ги по няколко в тенджера с вряща вода и ги вадете след три минути, като ги поставяте в съд с ледена вода. Така ще ги обелите по лесно.
След като са обелени ги блендирайте и преминете сместа през цедка, за да се отделят семките. Сложете доматеното пюре да ври, докато се сгъсти. Докато стане това, изпечете чушките, обелете ги и ги почистете от семките. Лютите чушки също ги опечете и почистете, но ако искате лютиката да е по люта, оставете семето.

Когато доматите са се сгъстили достатъчно (по ваша преценка в зависимост от това каква искате да бъде гъстотата на лютиката), прибавете към тях подправките и разбъркайте хубаво.
Нарежете чушките – пипера на средни, а лютите на дребни парчета, а магданоза на ситно и сложете всичко в доматената смес.
Разбъркайте отново добре.
Разпределете лютиката в бурканчета, затворете добре и стерилизирайте, като варите бурканчетата за около 10-12 минути.
Готово! Добър апетит!
Кой бяга от вкусни мекички на закуска: С тази рецепта стават направо вълшебниЕто ви една рецепта, която е много лесна, а резултатът ще ви донесе множество комплименти и благодар…Jan 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!