Кой бяга от вкусни мекички на закуска: С тази рецепта стават направо вълшебни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ето ви една рецепта, която е много лесна, а резултатът ще ви донесе множество комплименти и благодарности.
Ще ви кажем как да приготвите страшно вкусни мекички, много подходящи за съботната или неделната сутрин, на които нашите баби са казвали „ущипци“.
Те са изключително крехки, отвътре са кухи и най-важното – изобщо не са мазни.
И гарантирано докато се усетите, подносът ще остане празен. Просто приказка! А и приготвянето им не е никаква философия.
Ето и необходимите продукти: 2 яйца, 25 грама прясна мая, 600-650 грама брашно, 50 мл вода, 50 мл заквасена сметана, 100 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка оцет, бакпулвер – на върха на чаена лъжичка.
Вкусна закуска за мързеливи домакини – приготвя се за има-няма 5 минутиВсички ние се опитваме да бъдем супер майки и успешно да балансираме между работа, семейство и дори …Jan 13 2019vijti.com

Маята не се оставя да втаса, а се смесва с всички течни съставки. След това се добавят разбитите яйца, солта, захарта и бакпулвера. Накрая постепенно се прибавя и пресятото брашно. Замесете гладко и незалепващо тесто, покрийте го с фолио и го оставете в хладилника да престои два часа. След това, без да премесвате тестото, го разточете на кори. Нарежете форми по желание. Подредете подготвените ущипци върху чиста кърпа и оставете за малко да втасат. През това време загрейте олиото. Пържете и от двете страни, докато не се получи приятен златен загар. След това ги наредете върху кухненска хартия, за да попие мазнината. Да ви е вкусно!

И още една полезна рецепта за Бърза закуска от стар хляб
Необходими продукти
200 гр. сух хляб
3 яйца
50 гр. нарязана шунка (салам, кренвирш)
50 гр. сирене и сол по желание
300 мл прясно мляко

Начин на приготвяне
Хлябът се нарязва на кубчета и се потапя в млякото. Накисва се хубаво, добавят се яйцата, сиренето, шунката, по желание – гъби, салам и пр. (каквото имате под ръка). Омесва се хубаво и сместа се прехвърля да се пече на средна температура в намазнена и поръсена с галета тавичка. Пече се до зачервяване.
Ако искате да се храните здравословно, яжте тези храни на закуска, но никога вечерГодини наред диетолози и лечители се стремят да фиксират идеалното меню, което едновременно да ни да…Jan 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!