Как да си мариноваме зеленчуци, за да станат сочни като от заведение приготвени

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако и вие като мен обичате да се наслаждавате на вкусни и сочни ястия на скара през лятото , трябва да знаете как да си мариновате зеленчуците
МАРИНАТА ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИ НА СКАРА
Също така в долната част на статията ще намерите няколко прости правила, спазването на които гарантира, че гарнитурата, приготвена на скара ще е сочна. Най-вкусната и диетична храна за лятото !

Експерти предупреждават: Тези зеленчуци никога не бива да се слагат заедно в едно ястие, защото рискувате да си навлечете здравословни проблемиИма най-различни видове продукти, които можем да смесваме в едно ястие, за да го направим не само вк…Oct 7 2019vijti.com

Зеленчуци на скара в марината с мед

СЪСТАВКИ

600 г от любимите ви зеленчуци
200 г гъби
4–5 чл пчелен мед
2 с.л. соев сос
1,5 с.л. горчица
3-4 с.л. растително масло или зехтин
сол на вкус

Измийте зеленчуци и почистете гъбите. Ако има време можете да оставите зеленчуците с вода да престоят половин час.

За да приготвите маринатата, смесете соев сос с мед и горчица, добавете карамфилови съцветия и залейте с растително масло. Сол на вкус и разбъркайте добре, за да стане марината еднаква.

Нарежете зеленчуците и гъбите, сложете ги в чист плик. Изсипете марината, завържете торбичка и разклатете добре, така че зеленчуците да бъдат покрити с марината от всички страни. Оставете зеленчуците в маринатата за половин час.

Печете зеленчуците за около 10 минути от всяка страна. Добър апетит!

Класическа рецепта за марината

СЪСТАВКИ

700 г от любимите си зеленчуци
250 г гъби
1 лимон
4 стръка босилек
2 стръкчета розмарин
3-4 скилидки чесън
50 мл растително масло
сол на вкус

Измийте зеленчуците и почистете гъбите

За да приготвите маринатата, изцедете сокът от лимон в удобен съд, изсипете растително масло на същото място.

Смелете босилек и розмарин, добавете в купата към маринатата. Поставете нарязан чесън и сол на вкус. Смесете добре.
Сложете зеленчуците и гъби в купа с марината. Покрийте, разклатете и оставете за 20 минути.
Маринованите зеленчуци могат да бъдат нанизани на шишчета или да се сложат в мрежа и да се пекат. По-добре е зеленчуците да се пекат около 10 минути от всяка страна.

Знаете ли, че не всички зеленчуци могат да бъдат нарязани? Има такива, които губят сокът си и следователно сочността си. Например, по-добре е да вземете доматите малки и да ги сварите цели, без да отрязвате мястото на стъблото. Едро нарязани тиквички и патладжан.

Когато готвите зеленчуци на скара, намажете телесната решетка и зеленчуците няма да се залепят за нея. Ако има много масло, избършете със салфетка. Печенето на големи зеленчуци трае около 10 минути, а малки  за 5-7 минути.

И накрая, едно от основните правила на успешното гарнитура са правилно подбраните зеленчуци. Те трябва да са със същия размер, да не са презрели, без вдлъбнатини.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!