Забравихме за киселите краставички, откакто правя тази салатка в буркани – хрупкави, свежи и леко пикантни. Направо бомба:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Предлагаме ви тази година да опитате една различна рецепта за консервиране на краставички . Чесновите краставички по тази технология се получават леко пикантни, много хрупкави и в същото време удивително свежи. Невероятна вкусотия! Веднага ви даваме рецептата за тази вкусна зимна салата от краставички :

Взех няколко тиквички, малко кашкавалче и сметана и стана МАма МИА!Накрая тези дългоочаквани сезонни продукти започнаха да се появяват по рафтовете на супермаркетите .…Jun 23 2020vijti.com

Чеснови краставички за зимата

Продукти:

краставици

чесън

лук

копър

сол

захар

оцет

Приготвяне:

Вземаме 3 килограма краставици и изчисляваме всички останали съставки за такова количество. Ако искате да приготвите повече или по-малко салата, просто изчислете пропорциите според теглото на краставиците.

Изберете само малки и млади краставички (корнишони).

Измийте ги и ги нарежете на кръгчета, чиято дебелина трябва да е около 1 сантиметър.Обелете две глави лук и ги нарежете на тънки полукръгчета. Накълцайте копъра на ситно. Добавете към краставичките

За такова количество краставички обикновено са достатъчни 200 грама чесън. Ако искате по-пикантна салата, тогава вземете 250 грама, но задължително условие е не по-малко от 200! 200 грама са около 4-5 глави в зависимост от техния размер. Обелете и нарежете чесъна много ситно – може да го пасирате или настържете. Прибавете и него към краставичките.

Изсипете една чаша захар в краставичките, добавете четири супени лъжици сол и налейте 150 мл оцет 9%. Разбъркайте всичко добре с ръце и поставете сместа в хладилника за 5-8 часа или цяла нощ.

Една чаша захар е достатъчна. Краставиците не трябва да са твърде сладки, само леко. Тази комбинация придава на салатата специален вкус, от който всички ще полудеят!

Стерилизирайте бурканите в микровълновата, тъй като те трябва да са сухи и горещи. За целта е подходяща и фурна.

Насипете салатата в сухи, горещи буркани и веднага ги завийте плътно с капаци. Тук не е необходима топлинна обработка, тъй като оцетът, солта и захарта заедно са вид консервант. а чесънът не само предотвратява развалянето на салатата, но и убива бактериите.

Ако не искате да чакате зимата, тогава салатата ще е готова след 12 часа.

Не близвах тиквички, докато не опитах тази рецепта – пропити с вкусен сос, а отгоре с кашкавалена коричка: Тиквичките, приготвени по тази вкусна рецепта , ще се превърнат в едно от най-обичаните ястия и …Jun 23 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!