Експерт: COVID-19 може да погуби толкова българи, колкото е населението на Панагюрище или Велинград

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Заради COVID-19 (пряко или косвено) на седмица умират над двойно повече хора, отколкото в други години. Само за последните 2 месеци заради извънредната смъртност от COVID-19 са умрели населението на един цял град като Несебър, Чирпан или Пещера. Този анализ направи математикът и експерт по управление на кризите Петър Велков. 

Румен Радев: Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса 10 години лекари и медицински сестри напускат страната, НЗОК се източва, нула реформи, закриват се…Nov 27 2020vijti.com

„До края на годината в следствие на неовладяна пандемията ще са починали толкова хора, колкото жителите на някои от градовете като Панагюрище, Гоце Делчев, Карлово или Велинград. Като това ще е само за последните 2 месеца и половина (10 седмици)“, отбеляза Велков.

Въпреки че се очакваше понижение на смъртността и заболеваемостта заради въведените ограничителни мерки, данни сочат, че за последните 2 седмици само са починали повече хора от Covid-19 колкото за цялата минала година от грип и пневмонии взети заедно.

Рапърът Играта разказа за тежката си 2-месечна битка с коронавирусаРапърът Ивайло Иванов – Играта разказа за тежката си 2-месечна битка с коронавируса.  Минаха почти …Dec 2 2020vijti.com

„Ковид е водеща причина за смъртността в България и то при подценени стойности и нерегистрирана смъртност от вируса. Стойностите на починалите от инфаркт, инсулт, други заболявания и катастрофи са по-ниски от колкото от Ковид и то само за 9 месеца и то при наложени мерки за ограничаване на разпространението“, подчертава Петър Велков, който със свои колеги е направил и специална графика.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!