10 натурални антибиотика, с които да посрещнете пролетта здрави и да забравите за всякакви болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Когато човек е болен в повечето случаи лекарите предписват антибиотици за него. Това са доста ефективни лекарства, но за съжаление имат редица странични ефекти. Използвайки ги, вие убивате не само вредните бактерии , но и полезните

Пиенето на гореща вода лекува всички болестиПрез август 1888 година Петър Дънов отива в САЩ, където живее около 7 години. Там завършва богослови…Feb 24 2020vijti.com

Естествени антибиотици

В природата има естествени лекарства, които действат като антибиотици , но са по-щадящи. Препоръчваме да ги включите в диетата си!

чесън

Чесънът е може би най-добрият естествен антибиотик. Активно се бори със стафилококови и стрептококови инфекции. Хората, които ядат скилидка чесън ежедневно, получават шанс да се отърват от хипертония, алергии, зъбобол и сърдечни заболявания.

канела

Полезните вещества в канелата спират растежа на бактерии и гъбички. В допълнение, тази подправка е богата на антиоксиданти, които защитават нашите клетки и се борят със свободните радикали. Използва се и за подобряване на работата на панкреаса и нормализиране на нивата на кръвната захар.

хрян

Хрянът съдържа лизоцим, който има пагубен ефект върху бактериите. Тъй като хрянът има антибиотични свойства, той е най-доброто лекарство за лечение на заболявания на гърлото и горните дихателни пътища. За да приготвите водна инфузия за изплакване, трябва да настържете хрян на ситно ренде и да изсипете прясна каша с вода в съотношение 1: 10.

Редовната употреба на този продукт ще помогне да се справите с бактериите, които причиняват заболявания на пикочните пътища.

 

куркума

Тази ярко оранжева ориенталска подправка се счита за мощен природен антибиотик. За разлика от много синтетични вещества, куркумата няма странични ефекти, не влияе на чревната микрофлора и храносмилателната система. Куркумата има отлични противовъзпалителни свойства, тя е отличен антикарциноген и антиоксидант. И в комбинация с мед се превръща в силен естествен антибиотик.

 

Мед

Естествен антибиотик, който се бори с бактерии, вируси, гъбички и възпаления. Освен това дезинфекцира раните и ускорява заздравяването им. Но трябва да внимавате, тъй като този продукт може да причини алергии.

джинджифил

Той помага ефективно за лечение на настинка и грип. Учените са доказали, че джинджифилът убива грипните вируси и повишава способността на имунната система да се съпротивлява на инфекцията. Това натурално лекарство се използва и при лошо храносмилане. Някои изследователи твърдят, че джинджифилът може да се използва за предотвратяване на рак.

 

Дафинови листа

Дафиновият лист е не само ароматно допълнение към ястията, но и естествен лечител. Той убива различни вредни микроби и гъбички, като същевременно не влияе на полезните бактерии.

 

Ябълков оцет

Този продукт съдържа ябълчена киселина, която е в състояние да преодолее различни вируси, бактерии и гъбички. По-специално, той е смъртоносен инструмент за всички видове патогени в устната кухина. Ето защо традиционните лечители силно препоръчват да изплакнете устата си с разтвор на ябълков оцет!

Боровинка

Боровинката е добре известна като средство за лечение на настинки и храносмилателни разстройства. Този естествен еликсир облекчава възпалението на женските полови органи, лекува язви и унищожава патогенни микроорганизми: гъбички, стафилококи, ешерихия коли и други инфекции.

прополис

Прополисът е продукт на жизнената активност на пчелите. Насекомите му се използват за покриване на пукнатини, дезинфекция на пчелни пита, изолиране и дезинфекция на чужди предмети, попаднали в кошера. Веществото спира развитието на настинки, бързо изправя на крака след грип, спира възпалителния процес на всеки вътрешен орган.

Не забравяйте, че превенцията е най-доброто лекарство за вашето здраве! Само естествените продукти без химикали ще ви помогнат да се грижите изцяло за себе си.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!