Това са листата, които успяват да премахнат и стопят тлъстините и са много по-ефективни дори от чесъна и джинджифила

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Смокините – има ги в изобилие в югоизточната част на страната. Когато узреят, плодовете са им невероятно вкусни. Узрели, но и неузрели смокини се използват се за направа на сладка с изумителни вкусови качества! От друга страна, от листата на смокиновите дървета може да си направите отвара във формата на чай, който е изключително полезен за здравето: понижава високата кръвна захар и „лошия“ холестерол, които постепенно съсипват бъбреците и сърдено-съдовата ви система. Освен това, ако пиете редовно от този чай, или просто ядете листата сурови, то ще решите успешно проблема с трудно контролируемото напълняване.

Астмата и проблемите с белия дроб също ще останат в миналото – невероятно на факт! Приготвянето на смокиновия чай е елементарно: вземате три здрави, добре измити смокинови листа със среден размер и ги сварявате в 1 л вода в продължение на 15 минути. Прецеждате и пиете около 200 мл 2 до 3 пъти дневно. Няма да мине и месец и ще забележите положителни промени във вашето здраве! Горещо ви съветваме да опитате от този чай дори с профилактична цел!

Гастрит и язва се лекуват в народната медицина като се препоръчва хапване на сурови листа от смокиня.
С тях се премахват циреи, кокоши трън, а отвара, прилагана като компрес, е ефикасен начин да се отървете от подкожни пъпки.

Полезните листа от смокиня са богати на калций и калий, както и на антиоксиданти, което способства за нормализиране на високото кръвно налягане.

Тъй като са богати на много фибри, който иска да отслабне, може всеки ден да консумира попарени с вряла вода листа от смокиня.
Листа от смокиня влизат в състава на мехлеми против псориазис, оплешивяване и витилиго. Ефективно е покриването на засегнатите места с измити прясно откъснати смокинови листа.

Млечният сок, който отделят листата от смокиня е способен дори да премахва татуировки.

Как да си направим сушени листа от смокиня за зимата
Листата се събират от юни до октомври. Не се късат, а се отрязват с нож. Препоръчва се да работите с ръкавици заради млечния сок, който се отделя от листата.
Подреждат се на равна плоскост, сушат се на открито. За по-бързо изсъхване се обръщат 2-3 пъти на ден. По време на сушене листата не бива да се мокрят, затова се сушат под навес.

При ясно и слънчево време сушенето приключва след 5-6 дни. Пресушените листа покафеняват и губят лечебните си свойства. Изсушените листа от смокиня се съхраняват в сухо и проветриво помещение, срокът на годност е 2 години.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!