Домашни рецепти за лечение с магданоз: Помагат при цистити, уретрити, болести на черния дроб, отоци и още други

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Магданозът, който често се използва в народната медицина, е много богат на полезни вещества и минерали. Снема зачервяването на кожата и отичането, изсветлява кожата, тонизира я. За проблемната кожа магданозът е незаменим – помага да се избавите от пъпки по лицето и възпаления. Но много е полезно това растение за грижи за нежната кожа около очите. Препоръчва се в храната при заболяване на бъбреците, гастрити и язвена болест. Листата му отлично избелват зъбите и укрепват венците.
Сокът от магданоз притежава необходимите свойства за подобряване на кислородния обмен и поддържане на нормалната функция на мозъка, надбъбречната и щитовидната жлеза: спомага за укрепването на кръвоносните съдове.
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

Отлично средство е при заболяване на пикочно-половата система. Много е ефективен при заболяване на очите.
При цистити, уретрити, пикочокаменна болест, при метеоризъм, болести на черния дроб, отоци – като пикочогонно и жлъчегонно средство
– 1 ч.л. смлени семена от магданоз се заливат с 1 л студена преварена вода и се оставя през нощта. Приема се по 3 с.л. извлек на всеки 2-3 часа;
– 800 г магданоз се измива, нарязва се, слага се в тенджера и се залива с прясно мляко така, че да покрие цялата маса. Поставя се на слаб огън, докато се загрее млякото, без да кипва. Прецежда се, изстисква се през марля. Взема се по 1 с.л. всеки час.

– 4 ч.л. свежи или сухи корени престояват 8-12 часа в 1/4 ч.ч. вряща вода в затворен съд, прецежда се, добавя се 1 ч.л. пчелен мед. Приема се по 1 с.л. 4 пъти на ден, 1/2 преди ядене.
За премахване на лунички и тъмни петна
се препоръчва сутрин и вечер да разтриете кожата със силна отвара от корени на магданоз, смесена с лимонов сок.

При отоци от сърдечен произход
От корени на магданоз се прави отвара: 1 с.л. корени се варят 10 мин. в 1 ч. ч. вода и се пие по 0,5 чаши 2 пъти на ден. Противопоказание – нефрит на бъбреците.
При коронарна недостатъчност и порок на сърцето
– 2 с. л. нарязани на ситно корени и листа магданоз се заливат с 0,5 чаши вряща вода, прецежда се и се пие по 1-2 с. л. 4 пъти на ден, 30 мин. преди ядене.

Помнете, че при всякакви подобни терапии, най-важна е упоритостта. Ако започнете лечението, но още на другия ден се откажете или не спазвате всички указания, не можете да очаквате добър резултат.
Източник: ретро
Този трик от китайската медицина изпарява на момента болезнените крампиСамо за секунди може да се отървете от крампите, благодарение на този невероятен трик от китайската …Jul 9 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!