Джиесемите са виновни за болката в гърба, заседналият начин на живот и електронните устройства ни убиват

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Проблемите с гръбначния стълб са станали истински бич на XXI в. и главните виновници за това са заседналият начин на живот и електронните устройства. Причините за лоша осанка и хронични болки могат да бъдат много, но учените акцентират върху тези, които ние сами провокираме.
Ново изследване показало, че простото писане на текстово съобщение може да добави до 20 кг натоварване на гръбначния стълб. Само помислете: плюс 20 кг просто поради това, че пишете съобщение.
И главата ви е под неестествен за скелета ъгъл.
Остеохондрозата причинява болки в гърба и главоболие, но ето как да я преборитеЗнаете ли какво е остеохондроза? Това е заболяване, чиито симптоми са болки в гърба, често главоболи…Feb 11 2019vijti.com

Постоянното използване на смартфони води до загуба на естествената крива на шийния отдел на гръбначния стълб и нарастващи натоварвания на този отдел, особено при подрастващите. Учените изчислили, че хората използват мобилни устройства около 2-4 часа дневно, което означава, че нашите шии могат да остават извити до 1400 часа в годината. А това означава, че скоро хирурзите ще имат много повече пациенти, особено сред подрастващите, та нали постоянното неправилно положение води до сериозно и хронично изкривяване на гръбнака. Т.е. в един момент вие просто ще разберете, че вече не може да се изтегнете и да изправите гърба си – и всичко това заради мобилния телефон.

Сред останалите причини, отключващи хроничните болки в гърба, са липсата на отдих и неудобните обувки. Много от нас не обръщат внимание на първите сигнали – незначителна болка в гърба. Много е важно да почивате всеки път, когато започнете да усещате дискомфорт в гърба. Разбира се, невинаги ще можете да се отпуснете именно в този момент. Но не бива да се забравя за отдиха, когато все пак ви се предостави свободна минута. Дори ако в този момент гърбът вече не ви боли. Изборът на удобни обувки също е от особена важност, тъй като гръбначните изкривявания много често тръгват именно от ходилата.

Народната медицина предлага проста рецепта за лечение на болките в гърба.
Трябва да си купите от магазина парче джинджифил.
Както знаете, този корен е много полезен за здравето и помага при десетки различни оплаквания.
Пригответе си лекарство по следния начин:
Настържете парче джинджифил и сложете цялото количество с малка марля или тънка кърпа.
По този начин изцедете сока на корена в гореща вода (около 500 мл).

Разбъркайте и потопете във водата кърпа за компрес.
Оставете я за 3-4 минути, изцедете и я сложете върху болезненото място.
Така джинджифилът ще влезе в директен контакт с кожата и ще премахне болката.
Малка част от хората се оплакват от зачервяване на кожата при използване на този метод.
Ако и при вас се появи зачервяване, можете да сложите друга кърпа между кожата и компреса.
Останете с джинджифилената кърпа цяла нощ.
На следващата сутрин болката ще е изчезнала. Тази рецепта обещава дълготраен ефект.
Източник: Ретро
Отново досадните болки в гърба. Добре, че вече знам метод как да се отърва от тях за постоянно (ВИДЕО)Всички се стремим към мир и се стремим към хармония със света, или поне със себе си. Съществуват оба…Dec 18 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!