Всеки полускъпоценен камък лекува и пасва на дадена зодия. Сега ще се научите на кого да подарите съответния камък

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От древни времена хората са вярвали, че представителите на всяка зодия са закриляни от определен минерал, който ги е дарявал със сила или ги е пазел от злото. Също така всеки камък има свойства на пръв поглед невидими, но с годините затвърждаващи своето влияние.
Малахит
За него в езотериката се говори, че укрепва имунната система. Ако го носите със себе си, той ще действа добре на сърцето, черния дроб, жлъчката и далака. Твърдят, че влияе добре на диабетици. Подарете си го ако сте Телец, Дева, Везни, Лъв, Риби, Рак или Водолей. Говори се, че сбъдва желанията и се подарява за защита на малки деца и бебета.
АквамаринЕто ги и шестте зодии, които природата е дарила с неземна красота още по рождениеВсяка жена притежава своята единствена и неповторима красота, която я прави уникална и с неподправен…Nov 12 2018vijti.com

За този камък се говори, че носи късмет на моряците или на тези, които ще пътуват по вода. Освен това вдъхва смелост и спокойствие и предпазва от уроки малки деца. Действа вдъхновяващо на творците, а в здравословно отношение влияе благотворно на гърлената чакра – при ларингити и ангини. Носи късмет на Рак, Риби, Скорпион, Водолей и Везни.
Аметист
Според древните езотерични знания, аметистът засилва имунната система и стимулира хипофизата и епифизата. Освен това подмладява и лекува главоболие. Предпазва от алкохолна зависимост и наркотици и носи вярност в любовта. Подходящ е за знака на Скорпион, Телец, Везни, Рак и Близнаци.
Ахат
Помага при балансирането на Ин и Ян енергиите. Носи хармония и действа изключително добре на половата и отделителната система. Наричат го още камъка на дълголетието. Подходящ е за Козирог, Водолей, Дева и Овен.

Кехлибар
Казват, че успокоява гърлото и бронхите. Добре е да го носите със себе си ако имате ревматични и артритни болки. Смята се, че пази от лоши намерения и всякаква отрицателна енергия. Подарява се на лекари, творци, медицински персонал и пази децата. Влияе добре на всички зодии, но по-специално на Лъв и Стрелец.
Лазурит
Този камък усилва паметта. Подходящ е за тези, които се занимават с медитация. Казват, че помага при всички видове смущения на нервната система, заекване и страхове. Подарява се като амулет на писатели, преводачи, артисти, оратори, ученици, студенти, архитекти, творци. В зодиакалнита знаци влияе добре на Везни, Дева, Риби, Водолей, Скорпион и Стрелец.

Лунен камък

Лунният камък помага при бременност и кърмене. Освен това ускорява циркулацията на течности в организма. Твърдят, че това помага дори при целулит и лош лимфен обмен. Будистите го смятат за свещен, тъй като по време на бременност помага майката да установи по-дълбок контакт с плода и така след раждането укрепва връзката майка-дете. Наричат го още камъкът на влюбените. В астрологично отношение е най-подходящ за Рак, Близнаци, Везни и Скорпион.

Нефрит

Нефритът помагал за по-лесно раждане и пази сърцето. В Китай го имат за свещен камък. Той също се подарява на малки момиченца при раждането, за да им носи щастие и късмет. Както и на музиканти, актьори, журналисти. Зодиакалните знаци, които е добре да го носят със себе си или да го сложат в дома си са Козирог, Скорпион, Рак, Риби, Дева и Телец.

Обсидиан

Успокоява и премахва негативната енергия и стреса. Не бива обаче да се носи постоянно. Носи изключителне късмет на Козирог, помага на Телец и Дева да се концентрират. Свещен камък е за маите. Наричат го пазач на дома или камъка на истината и се подарява на съдии, следователи, лекари, психолози.

Тюркоаз

Помага при нервни и психически разстройства. Влияе благотворно на всички зодии, но предимно на Скорпион, Стрелец, Риби, Лъв, Близнаци и Телец. Това е един от свещените камъни в Тибет. Казват, че закриля при бури и урагани или когато се страхувате от нещо. Известен е и като камъкът на здравето, щастието и успеха. Носи любов.Ето ги щастливците сред зодиите в края на есента: Таро прогноза за ноември от Анджела Пърл-3Всеки от нас очакват новия месец с надеждата и очакването, че нещо ново ще се случи и надеждата, че …Oct 29 2018vijti.com

Източник: Мила

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!