Ей с това ще ги разбиете всички: Прочутото сирене Маскарпоне в домашни условия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вадете тефтерите с рецептите, залепете един нов лист най-отпред и записвайте. Днес ще ви предложим една уникална рецепта. Ще ви кажем как да си направите в домашни условия прочутото сирене Маскарпоне. А ето колко преимущества има тази рецепта: първо – домашното винаги е по-евтино, но в този случай разликата ще е в пъти, тъй като Маскарпонете държи особено висока цена по магазините.
Второ, също по подразбиране – домашното винаги е по-вкусно, тук спорове не съществуват.
И трето – рецептата е изключително лесна, това сирене може да приготви всеки, трябва единствено малка сръчност.
От стария тефтер на баба си откраднах рецепта за най-апетитните патладжани със заливка и сега всички ми я искатПатладжанът е от зеленчуците, който е изключително много обичан в България. Днес ще ви предложим едн…Nov 19 2018vijti.com

Единственото, от което се нуждаете е заквасена сметана, марля, гевгир и тенджера. Важно е тенджерата да е с малко по-голям диаметър от този на гевгира.
ОТ МАСЛЕНОСТТА И КОЛИЧЕСТВОТО НА СМЕТАНАТА ЩЕ ЗАВИСИ КАКВА ЩЕ БЪДЕ И МАСЛЕНОСТТА НА СИРЕНЕТО
Препоръчваме ви да изберете сметана с масленост 21%. От килограм и половина сметана пък ще получите около 1,1 кг Маскарпоне. Ако желаете и няма да използвате сиренето за сладкиши (например тирамису), може да прибавите към сметаната солени подправки (но в разумни количества, нужно е съвсем малко).

Подходящи са сол, черен пипер, риган, но може да заложите и на любима ваша подправка. Ето и какво трябва да направите. Сгънете марлята (или тензуха), така че да се получи парче с пет пласта. Поставете гевгира в тенджерата и го покрийте с нагънатата марля. Внимателно изсипете заквасената сметана, която трябва да е охладена. Завържете здраво марлята. Внимавайте – сметаната трябва да е добре уплътнена. В гевгира върху марлята със сметаната поставете тежест – минимум 2 кг и максимум 4 кг. Оставете тенджерата в хладилника за три дни. През това време суроватката ще се отдели и ще получите своето Маскарпоне. Имайте предвид, че продуктът е естествен и трябва да се консумира сравнително бързо.
Вкусна рецепта за пред заплата: Тази вечеря ще нахрани цялото семейство за символични париЕто една лесна за приготвяне рецепта как да осигурите – в дните преди заплата – една супер вкусна ве…Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!