Кулинарни тайни: Защо е добре да слагаме лед върху кюфтетата

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Едва ли има много хора, които не обичат скара. Тя е добре дошла и в топло, и в студено време.
Добре охладена бира в компанията на вкусни кюфтенца и верни приятели. Мммм, вкусно, нали?
Но каквито и майстори на скарата да сте, винаги има начини да станете по-добри.
1. По-добро и по-безопасно почистване на скарата
Най-вероятно почиствате скарата със специална четка, но понякога космите от нея остават върху уреда, а после попадат и в стомасите ни благодарение на храната. Най-добер е да почиствате скарата с алуминиево фолио.
Безумно вкусни кюфтета от тиквички, който опита веднъж ги помни цял животТиквичките, безспорно, са една от най-обичаните храни през лятото! Вървят както топли, така и студе…Feb 17 2019vijti.com

Направете достатъчно голяма топка от фолио и го хванете с машата, с която обръщате барбекю продуктите. Изтъркайте все още горещата скара с фолиото.
2. Перфектните шишчета
Обичаме шишчета от всякакъв калибър, но не ни допада как дървените шишчета са склонни да изгарят или дори да се запалят, когато ги печем на скарата. За да избегнете това, имате нужда само от този прост трик.
Потопете шишчетата в купа с вода за 15-20 минути преди готвене, за да избегнете опасните пламъци. И най-добре използвайте по две пръчици за един кебап, за да сте сигурни, че няма да изпадат между решетките, ако са прекалено раздалечени.

3. „Ледени“ кюфтета
Да слагаме лед върху кюфтетата? Наистина ли? Звучи странно, нали?
Каймата на скарата са невероятни, вече сме наясно с това, но сочните кюфтета са това, към което наистина се стремим. Постигането на това перфектно изпечено произведение от кайма не е толкова трудно, ако използваме този брилянтен трик.
Когато сложите суровите кюфтета на скарата, отгоре поставете парченце масло. Ако пък искате да го карате съвсем здравословно, вместо мазнина сложете лед. Той ще се стопи от температурата, правейки кюфтето по-сочно от всякога.

Ако искате да си направите вкусна скара, е препоръчително следното:
– Най-често на скара се приготвят кюфтета, крилца, различни меса, риба и наденички. Но също така могат и да се приготвят и вкусни зеленчуци като домати, лук, патладжани, тиква, царевица, чушки и гъби;
– За приготвянето на лук на скара е необходимо лукът да се завие с алуминиево фолио. Лукът не трябва да е обелен. Поставя се между въглищата. Така приготвеният лук става по-сочен и вкусен.

– Често срещан проблем при меса на скара е външно да са готови, а вътрешно сурови. Затова е важно времето за готвене на скара;
– Скарата не трябва да се поставя много близо до жарта. Ако сте начинаещи готвачи на скара, поставете месото в микровълнова печка за 2-3 минути и след това на скарата. Това гарантира и външната, и вътрешната готовност на месата.
– Когато ще се пече риба на скара, рибата предварително се разтрива с масло. Така не залепва и става по-вкусна.
Източник: mila.bg
Кой разбира – тук се спира: Неземно вкусни кюфтета от тиквички и кашкавалРано или късно аномалиите с времето ще спрат и отново при нас ще се настанят летните жеги. Така и тр…Feb 11 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!