Кой разбира – тук се спира: Неземно вкусни кюфтета от тиквички и кашкавал

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рано или късно аномалиите с времето ще спрат и отново при нас ще се настанят летните жеги. Така и трябва. То е нужно и още нещо – да им се противопоставим с някоя истински вкусна идея за лятната трапеза. Точно такава рецепта ще ви предложим днес – кюфтета от тиквички с кашкавал. Необходимите продукти са: 1,5 кг тиквички, 15 гр мая за хляб, 1 по-голям или два средни домата, 100 гр кашкавал, 250 гр брашно, три яйца (едно за паниране), копър, сол и олио за пържене, допълнително брашно за паниране. Първото нещо, което трябва да направите е да почистите много добре тиквичките и да ги настържете на едро ренде. По-претенциозните могат и да обелят кората, но при добро измиване това не е нужно. Сложете рендосаните тиквички в гевгир и ги посолете, като ги разбъркате добре. Гевгирът пък сложете в купа или над мивката.
Истинска мечта: Апетитни картофени кюфтета с кашкавал и копърДнес ще ви предложим рецепта за една наистина уникална вкусотия. Направо достойна за царска трапеза!…Jan 17 2019vijti.com

След половин час изплакнете рендосаните тиквички и ги изстискайте хубаво. Прибавете нарязаните на дребни кубчета домати, настъргания на едро ренде кашкавал, пресятото брашно, две разбити яйца, натрошената мая и копъра, който също трябва да е ситно нарязан.
Омесете меко тесто и го оставете да втаса за около час под кърпа.
От бухналото тесто с помощта на лъжица оформете кюфтета, които после трябва да оваляте в брашно.
Потопете ги в останалото разбито яйце и пържете в нагрятата мазнина. Кюфтетата се поднасят с кисело мляко, към което можете да прибавите черен пипер, още наситнен копър и зехтин. Да ви е сладко!

И още една страхотна рецепта, този път за кюфтета от тиквички и сирене
Необходими продукти:
тиквички – 2 бр.средно големи
сирене – 100 гр.
яйца – 1 бр.
кисело мляко – 2 с.л.
сода бикарбонат – 1 к.л.

брашно – около 6 с.л.
сол – 1 с.л.
чесън – 4 – 5 листа пресен
копър – 1 стрък пресен
олио – за пържене
Начин на приготвяне:

Тиквичките се почистват, измиват и рендосват, след което се осоляват, разбъркват се и се оставят в гевгир да се отцеждат за 30 минути (може и повече). След като тиквичките са престояли 30 минути ги вземаме с ръце, изстискваме хубаво излишния сок и ги слагаме в голяма купа.
Към отцедените тиквички прибавяме ситно нарязаните копър и чесън, прибавяме и яйцето, киселото мляко (содата се сипва в млякото), разбъркваме и прибавяме брашното, отново разбъркваме хубаво и натрошаваме вътре сиренето.
Така приготвена сместа е готова за пържене (сместа не трябва да е много течна, но и не трябва да е прекалено гъста).

Загряваме олиото (не много силен котлон) и след това с помощта на лъжица вземаме от сместа (1 пълна лъжица за 1 кюфтенце) и сипваме в тигана, като разстиламе леко.
Така пържим и останалите кюфтенца, като след като се изпържат от едната страна ги обръщаме от другата. Изваждаме върху салфетка или кухненска хартия.
Чували ли сте за този бабин чалъм, с който кюфтетата с червен сос стават неземно вкусни?Кюфтетата са едно от най-обичаните ястия от кайма в България. Независимо как са приготвени – на скар…Dec 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!