Безумно вкусни кюфтета от тиквички, който опита веднъж ги помни цял живот

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тиквичките, безспорно, са една от най-обичаните храни през лятото!
Вървят както топли, така и студени, както повечето постни храни. Идеални са за мезе, но могат да послужат и за основно ястие. Хем засищащо, хем и диетично. Днес ще ви предложим една уникално вкусна рецепта за пикантни кюфтета от тиквички и чесън.
Ето и какви продукти ще ви бъдат необходими: 1 кг тиквички, глава чесън, връзка копър, чаена лъжичка сол, 8 супени лъжици брашно, 3 яйца, кофичка овче кисело мляко, супена лъжица смлени орехи, бял пипер на вкус, зехтин за пържене или олио.
Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите тиквичките. Обелете ги, настържете ги на ситно ренде и ги поставете в гевгир.
Кой разбира – тук се спира: Неземно вкусни кюфтета от тиквички и кашкавалРано или късно аномалиите с времето ще спрат и отново при нас ще се настанят летните жеги. Така и тр…Feb 11 2019vijti.com

Посолете тиквичките, разбъркайте ги и ги оставете да си пуснат водата.
Сложете гевгира над мивката или в друга купа. След като се отцеди сокът на тиквичките (нужно е около половин час), ги изплакнете под студена вода и ги изстискайте хубаво. Разбийте яйцата, пресейте брашното, пресовайте половината скилидки чесън, наситнете половината връзка копър. Всички тези съставки заедно с белия пипер прибавете към тиквичките. Разбъркайте, но не много енергично.
Целта е да омесите съставките, но кашата да остане гъста. В сгорещено олио изпържете кюфтета, като изсипвате сместа с помощта на лъжица, след което леко притиснете леко изсипаното с лъжицата. Смесете останалите копър и чесън (съответно отново наситнен и пресован) с орехите и овчото кисело мляко. Гарнирайте с този сос готовите кюфтета от тиквички. Добър апетит!

Подправки за тиквички:У нас традиционно тиквичките се подправят с пресен копър и чесън. Можете да им добавите също така черен пипер, къри, джоджен, босилек и магданоз. Задължително опитайте тиквички, подправени с риган и розмарин.
Кои подправки или комбинация от подправки ще ви допаднат най-много е въпрос на личен вкус.
Чували ли сте за този бабин чалъм, с който кюфтетата с червен сос стават неземно вкусни?Кюфтетата са едно от най-обичаните ястия от кайма в България. Независимо как са приготвени – на скар…Dec 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!