Скандал! Лекар от болницата в Сливен разкри защо умря 15-г. Зейнеб!

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Късно е взето решение за хирургично лечение на починалото петнайсетгодишно дете

Късно е взето решение за хирургично лечение на починалото петнайсетгодишно дете в Сливен. Това каза пред репортер на БТА д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“- Сливен.

15 годишна ученичка почина в болницата в Сливен след лечениеУжасна трагедия е станала в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. 15-годишно момиче е починало след н…Jun 22 2021vijti.comМомичето е било прието в детско отделение на болницата на 16 юни, след оплаквания от диария и повръщане. Там са му били направени рутинни изследвания, сред които ехограф, и са му назначени лечение с антибиотик, витамини и вливки за стабилизиране.

Било е консултирано от трима хирурзи, като двама от тях отхвърлят остър хирургичен корем. Третият на 19 юни приема, че има и го настаняват в хирургично отделение за спешна интервенция. Поради влошено състояние е извикан и реаниматор, който преценява, че е за операция.

Детето е транспортирано в хирургичното отделение, като при правене на изследвания със скенер то изпада в клинична смърт. Общо 42 минути реаниматорът се е опитвал да го спаси, но детето е починало.

По думите на д-р Хрисантов аутопсията е показала като причина за смъртта гноен перитонит. Окончателните резултати от хистологичните изследвания ще бъдат готови след около 20 дни. Предстои медицински одит.

Момичето е било с тегло около 115 килограма, като според специалисти това затруднява поставянето на диагноза.

15-годишна роди дете от изгората си в Садово, младият Ромео – на съдГолямата любов на двама младежи в град Садово за пореден път приключи … в съдебната зала. Младият …Mar 22 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!