15 годишна ученичка почина в болницата в Сливен след лечение

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ужасна трагедия е станала в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. 15-годишно момиче е починало след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта, предаде БНР.

Днес в болницата заседава лекарска комисия, която трябваше да установи има ли нарушения при диагностицирането и лечението.

Пенка Георгиева: Бяхме подложени на натиск да се трансплантират български бебета в Правителствена болницаЕксперт разкри потресаващи неща за незаконните трансплантации в България. Пациентски организации „За…Jun 10 2021vijti.com

Според родителите на 15-годишната Зейнеб, тя се е оплакала от болки в корема преди четири дни, изпратена е от личния лекар за консултация с хирург, а по-късно е приета в болницата.

„И как така за 4-5 дни това не могат да измислят, да видят, да гледат, да разберат какво е станало с детето ми“, каза бащата.

Началникът на детско отделение д-р Люба Бъчварова обясни, че пациентката е приета с диагноза „гадене и повръщане“.

„Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна интервенция в хирургия. Направен е скенер, т.е. поискано е отправяне на скенер, в случая момичето е починало на масата на скенера“, обясни д-р Бъчварова.

Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на болницата, обяви резултатите от вътрешната проверка.

„Няколко пъти момичето е консултирано с хирург, отхвърлен е „остър хирургичен корем“ и вече на 20-и юни е имало влошаване. Взето е решение за превеждане в хирургия за оперативна интервенция, но е починало в скенера“, заяви той.

Зам.-директорът каза още, че се очакват резултатите от аутопсията.

„Проблемът е бил от това, че 15-годишно момиче е тежало 115 килограма и не е била ясна клиничната картина“, уточни д-р Хрисантов.

Очаква се по случая да бъде направен медицински одит.

Почина 20-годишен донор на органи за трансплантации в Правителствената болницаБългария още не може да повярва на разкритията за незаконни трансплантации в правителствена болница …Jun 9 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!