15-годишна роди дете от изгората си в Садово, младият Ромео – на съд

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Голямата любов на двама младежи в град Садово за пореден път приключи … в съдебната зала. Младият мъж обаче успя да отърве присъдата и се размина единствено с глоба за това, че е заживял с момиче, ненавършило 16-години. Непълнолетната невеста дори му родила дете, а цялата любовна история се разиграла под покрива на родителите на момчето.

Жалката истина за България: Пенсионерите с 200 лв. пенсия, майките с 40 лв. детски, а непълнолетните роми с деца по 1400 лв.!16-годишно сливенско момиче е вече майка на три деца. Първото го е родила, още когато е била на 12 г…Jul 24 2020vijti.com

Всичко започнало през 2020 година, когато той се запознал с 15-годишно момиче. Двамата бързо се сближили, а между тях се зародили чувства. Влюбеният мъж, който по това време вече били пълнолетен, дори запознал изгората си със своите родители. През месец май двамата решили да заживеят заедно – младежът довел любимата в бащината си къща, а двамата започнали да делят всичко, включително и една постеля.

Не след дълго момичето забременяло. Преди 3 месеца се родило и момченцето им, което таткото припознал. Двамата се грижили за детето с помощта на бабата и дядото. Случаят обаче стигнал до ограните на реда в Асеновград. Не след дълго младият Ромео станал клиент на Темида. Съгласно закона, пълнолетно лице, което заживее на съпружески начала с момиче, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. Същото наказание грози и лицата, склонили двамата или пък улеснили стореното от тях.

Преди броени дни младият татко се изправил пред съда. Той се признал за виновен по всички обвинения. Магистратите приели, че стореното от него било извършено с пряк умисъл, тъй като младежът съзнавал, че майката на детото му не била навършила 16 години, когато заживял с нея.

„Това съжителство разкрива висока степен на обществена опасност, тъй като същото е било съпроводено с осъществяване на полови контакти и съответно  забременяването и раждането на дете от пострадалата, преди навършването на 16 години, която на тази малка възраст е психически и физически незряла“, е записано в мотивите на съдебния състав.

Представителят на Районна прокуратура внесъл в съда предложение мъжът да бъде освободен от наказателна отговорност, като му се наложи административно наказание. Законът позволява това в случаите, когато извършителят е с чисто криминално досие, не е бил освобождаван от наказателна отговорност преди, а за извършеното от него умишлено престъпление е предвидено наказание, не по-голямо от 3 години лишаване от свобода.

В последните си думи пред съда младежът също поискал да му бъде наложена глоба в минимален размер.

В краяна сметка, магистритите приели, че са налице всички предпоставки, за да бъде заменено наказанието с глоба. Съдът взел предвид всички смекчаващи вината обстоятелства – младият мъж признал вината си и изразил съжаление за стореното. Освен това, той нямал предишни кричминални прояви. Стореното от него обаче било с по-висока обществена опасност, тъй като пострадалата не е била физически и психически зряла.

Превес имали смекчаващите отговорността обстоятелства. Така младият Ромео ще трябва за заплати глоба в размер 1 500 лв. Решението подлежи на обжалване и протест.

TrafficNews.bg неведнъж е разказвал подобни истории. Само през последната година станахме свидетели на няколко случая на непълнолетни момичета, избягали и заживели при своя любим. Не липсват и други случаи, в които младите татковци се „отървават“ единствено с глоба.

Две момичета жестоко изнасилени и измъчвани в казанлъшко селоТежък инцидент в казанлъшкото село Енина – две момичета са били жестоко изнасилени и измъчвани от ме…Jan 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!