През 2016 г. сценарист от „Шоуто на Слави“ скъса в ефир снимка на президента Росен Плевнелиев. Излезе решението на съда

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Софийският административен съд оправда сценариста на „Шоуто на Слави“ Филип Станев, който през 2016 г. скъса в ефир снимка на президента Росен Плевнелиев. Това обяви в официалния си профил във Фейсбук водещият на шоуто Слави Трифонов.
Случаят е от началото на юни 2016 г., когато Станев демонстративно скъса в ефир снимката на държавния глава и я смачка, наричайки го „политически труп“.
Причина за това стана решението на Плевнелиев да пита Конституционния съд противоконституционни ли са три от въпросите в референдума, иницииран от Слави Трифонов.
Тогава самият сценарист заяви,
че няма да се извини, защото не уважава „лицето Плевнелиев“.
След Крисия и друго протеже на Слави го напусна: Има нова визия и е напълно неузнаваемаОще едно протеже на Слави Трифонов избра да търси реализация извън шоуто му, научи HotArena. Тийнейд…Apr 1 2019vijti.com

В поста си Трифонов уточнява, че решението на Софийския административен съд е от 29 март, като магистратите са постановили, че не са нарушени нито законите, нито Конституцията на страната.
„Една от основните свободи е свободата на изразяване. Не знам дали нашите политици го разбират това или ще продължават да искат от нас да се държим към тях като към гаджета. Все пак, обнадежден съм, че свободата на изразяване по един позабравен казус беше окончателно защитена от Административен съд София-град. Става въпрос за случая, в който моят колега Филип Станев скъса в ефир снимката на президента Плевнелиев. Не знам дали си спомняте този случай, не знам дали си спомняте и този президент. Ако не си го спомняте този президент, може да се поразровите из светската хроника – днес ще го откриете там, отговаря за астрология и метеорология“, пише Трифонов.

Припомняме, че преди да разкъса на парчета и намачка снимката на държавния глава през 2016 г., Филип Станев заяви :
„Ние нямашеда водим този разговор, ако не беше този. Показа снимката на президента Росен Плевнелиев. След това той продължи: „ Не знам защо го наричат президент. С действията и исканията си към Конституционния съд този човек доказа, че не е президентът на всички българи и най-малкото е президент на тези
700 000, които са се подписали за този референдум. Това със сигурност това не е моя президент и факта, че той
вече се оттегли от политиката, за мен ме кара да изпитвам огромно удоволствие”.
След това скъса снимката и я намачка. Станев заключи: „Това е един политически труп”.
Източник: Брадва
Слави Трифонов с нова Крисия: Глас, досущ като на Уитни Хюстън му грабна вниманиетоСлави Трифонов обяви музикален кастинг във вечерното си шоу, който трябва да открие ново дете чудо, …Mar 29 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!