Не познавам човек, който да не обича вкусната пърленка. Страхотна рецепта, с която да си я приготвите сами

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има ли някой, който да не обича вкусната ароматна пърленка? Аз лично не познавам такъв човек! Те са вкусни по всякакъв начин – и с масло, със сусам, с кашкавал. Но една от най-вкусните безспорно си остава чесновата пърленка. Ето как да си я направите сами!
Продукти: Половин килограм брашно; 7 грама суха мая; 2 чаени лъжички сол; 300 мл топла вода; една суп.л. мед; 2 суп.л. зехтин; 30 грама меко масло; 2 скилидки чесън; мащерка; босилек;  сминдух; сирене; кашкавал.Проста рецепта стана хит в България. Смесват се само три съставки, но кашлицата спира за цяла есен и зимаВсеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите майки ни спасяваха с чаша горещо мляко с мед по вре…Oct 5 2018vijti.com

Как да я приготвите:
Брашното се пресява в купа, като се добавят маята и солта. Разтворете меда и зехтина в топлата вода и добавете към брашното. В продължение на 10 минути замесете меко тесто. То не трябва да се полепва по пръстите ви. Всичко това го оставяте да втаса в набрашнен съд около един час, през това време то трябва да удвои обема си. Скилидките с чесън ги нарежете на ситно и ги разбъркайте с размекнатото масло.

Намерете подходяща тава и сложете хартия за печене, която трябва да намажете с чесновото масълце. Над нея разстилате тестото и отново намазвате с останалото чесново масло. Посипете отгоре и подправките, а по желание добавете натрошени сирене или кашкавал.
Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете за 40 минути. Разрежете голямата пърленка на няколко малки. Да ви е сладко!

А това е любимата пърленка на кума ни:

Пърленка с чесън, сирене и домат

Нужните ви продукти:

1 щипка сминдух
1 щипка чубрица
2 ск. чесън глави
2 бр. домати
50 гр. краве масло
3 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
1 щипка сол хималайска
1 бр. яйца
1 пак. жива мая
500 гр. брашно типово
200 гр. сирене краве
1 ч.ч. вода

Как да я приготвите:

Разтворете маята в топлата вода. Добавете захарта. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Последователно се изсипват солта, олиото, разбитото яйце и шупналата мая. Омесва се тесто и се оставя на топло, покрито с кърпа, да втаса за около 15 минути.
От втасалото тесто се оформят малки топки, които се разточват. Пърленките се пекат на грил тиган от двете страни до готовност.
Намазват се с масло и се поръсват с предварително направена смес от нарязани на ситно домати, натрошено сирене, счукан чесън, сминдух и чубрица.
Сервирайте пърленките топли.Това е любимата ми баница, баба я правеше така. Намерих рецептата й и стана бухнала и сочна, точно както едно времеЕдва ли има българин, който да не обича баница. Това е любимата закуска на всяко едно семейство. Ако…Oct 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!