Това е любимата ми баница, баба я правеше така. Намерих рецептата й и стана бухнала и сочна, точно както едно време

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Едва ли има българин, който да не обича баница. Това е любимата закуска на всяко едно семейство. Ако човек няма време е лесно да изтича до кварталната баничарница и да си купи. Но, естествено, далеч по-вкусна е домашната баница. Но понякога става така, че баницата не се надува достатъчно или пък не е достатъчно сочна. Е, сега ще ви разкрием един трик, с който този проблем ще остане в миналото завинаги. Тайната е в една съставка – мая. Ето какви продукти са ви необходими: 500 гр. кори за баница; за плънката: 150 мл хладка вода, 2 чаени лъжички суха мая, 200 мл кисело мляко, 150 мл олио, 300 гр. сирене, три яйца.Баба Гина от Лехчево: На хиляди съм споделила рецептата си за здраве, един недоволен нямаБаба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – поради това…Oct 5 2018vijti.com

Загрейте вода и в нея разтворете маята. Оставете 15-20 минути, за да хване. Добавете киселото мляко и олиото. Това е сместа, с която ще мажете всяка една кора. Първите две сложете в тавата така, че краищата им да висят навън. След всяка трета кора слагайте от плънката от яйце и сирене, а накрая всичко се затваря с първите две кори. Отгоре пак се намазва със сместа с маята. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. По желание вместо сирене може да сложите сварено пилешко месо, а също и смес от сирене със спанак или праз. След като се опече, баницата се обръща върху голяма дъска или тава, покрива се с кърпа и се оставя да се охлади хубаво. Добър апетит!

А ако ви мързи и искате нещо бързо и вкусно то направете си банички с готови кори
Готовите кори са улеснение за всяка домакиня. Баничките с готови кори се приготвят много бързо и са чудесна закуска.
Необходими продукти:
един пакет кори;
3-4 яйца;
0,300-0,400 гр. сирене
1 бакпулвер;
Масло за мазане

Начин на пригатвяне: Рулото кори разгъваме. С четка намазваме всяка от правоъгълните кори с разтопено масло, прегъваме кората с намаслената страна навътре и отново намазваме с мазнината. Забъркваме сместа с яйцата, сиренето и бакпулвера и поставяме съответно количество върху корите- около 1 и 1/2 супена лъжица. Сгъваме на продълговати плоски банички, като затваряме добре отвсякъде – като руло. Мажем отгоре малко от сместа , нареждаме в намазнена тава на разстояние една от друга, отгоре наръсваме с мазнина Печем на в средно загрята фурна около 180-200 градуса, докато се зачервят. След като се изпекат, поръсват се с малко вода и се покриват , за да поомекнат.
Същите банички стават много хубави и с ръчно точените кори, като тях може да направите на триъгълни. Да ви е сладко!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!