Проста рецепта стана хит в България. Смесват се само три съставки, но кашлицата спира за цяла есен и зима

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всеки знае за лечебните свойства на меда. Нашите майки ни спасяваха с чаша горещо мляко с мед по време на зимна настинка, ние също третирахме нашите деца. Какво става обаче, ако смесвате мед с банан? Ще ви споделим невероятен факт: Банан с мед е почти най-доброто лекарство срещу кашлица!
Вместо да ви убеждаваме да похарчите куп пари за друго страхотно скъпо лекарство, препоръчваме ви да опитате ефективно и най-важното, домашно лекарство за кашлица.
Банан срещу кашлицаБаба Гина от Лехчево: На хиляди съм споделила рецептата си за здраве, един недоволен нямаБаба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – поради това…Oct 5 2018vijti.com

Удивително е как този вече познат плод може да ни спаси от суха кашлица, да стимулира отхрачването и дори да зарежда с енергия. Банановата каша е богата на витамин В, РР, А и В. Бананите съдържат голямо количество целулоза, захароза, каротин, ензими, калий, магнезий, желязо и други минерални и микроелементи.
Този състав на плодовете спомага за повишаване на имунитета, поради което бананите са изключително полезен продукт при лечението на много инфекциозни заболявания. И можете да говорите за полезните свойства на меда в продължение на часове…

Средството за лечение на кашлица с банани и мед причинява двойно увреждане на инфекцията, стимулира възстановяването на жизнените сили на тялото и ускорява лечебния процес. Приготвянето на такова лекарство е много просто. Имате нужда само от 3 съставки. СЪСТАВКИТЕ: 2 узрели банана, 2 супени лъжици мед, 400 милилитра вода. ПОДГОТОВКА: Изсипете водата в тенджера и сложете на бавен огън. Оставете да кипне и изключете огъня. Зрелите банани се измиват и обелват. Пъхате плода в блендер или го разбивате с вилица. Добавете банана във врящата вода, бавно разбъркайте, докато се образува еднаква маса. Когато сместа се охлади, добавете 2 супени лъжици мед и разбъркайте добре. Лекарството е готово!

Лекарството от мед и банан трябва да се приема 3-4 пъти дневно, половин час преди хранене или след хранене. За бебета до една година употребата на мед не се препоръчва. Вече след първия ден от лечението в бронхите ще започне процес на възстановяване, въпреки че препоръчваме да вземате сместа от банан и мед за поне една седмица.
Важно! Ако сте алергични към мед, не използвайте тази смес за кашлица. Пациентите, страдащи от алергия, трябва да приготвят напитка от мляко и банан и да я използват за лечение и профилактика на настинки.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел.

Преди да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Източник newsbg.eu

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!