Популярен водещ от Нова тв всеки месец посещава гроба на Желю Желев за да потърси духовна подкрепа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Същинска изненада е кой е човекът, който най-често посещава гроба на Желю Желев. Това не е някой от членовете на семейството на първия ни демократично избран президент, а звездата на Нова телевизия – Николай Дойнов. Няма месец, в който журналистът да е пропуснал да занесе цветя пред паметника на философа, когото има за духовен баща и под чието наставничество е израсъл, твърди lupa.bg.
Истинският баща на Ники Дойнов починал, когато той бил само на 7 години. Семейството било близко с Жeлеви и бъдещият президент играл огромна роля във възпитанието и оформянето на характера на журналиста.
Срам: Родната къща на Желю Желев няма прозорци, табелата към дома му с правописна грешка (СНИМКА)Родната къща на първия демократично избран президент Желю Желев имала картони вместо прозорци, сигна…Nov 12 2018vijti.com

Като дете Ники Дойнов бил чест гост в дома на Желю Желев заедно с майка си и брат си. Бъдещата звезда на Нова телевизия бил много близък със Станка – дъщерята на Желеви. Тя е само с две години по-голяма от него и идеално си пасвали в игрите.
„Като се съберяхме, не оставаше необърсан прах вкъщи. Всичко помитахме с дрехи, навсякъде се въргаляхме”, споделя Станка Желева. Познати на Дойнов разказват, че Желю постепенно поел ангажимента да дава бащински съвети на бъдещия журналист, тъй като нямало кой друг да го направи. Тъй като Ники бил чест гост в дома му, Желев с годините започнал все повече да си общува с него, да обсъждат различни проблеми и по този начин се превърнал в една от най-важните фигури в живота му.

Самият Дойнов не отрича, че Желев е изиграл огромна роля за него в периода на израстването му. Той и до днес пази топли спомени от познанството си с него и сега, когато самият той е вече баща, често отивал на гроба му, за да потърси духовна подкрепа.
Философ и виден дисидент, общественик и държавник. Д-р Желю Желев е основен инициатор и съосновател на Клуба за гласност и преустройство и е сред основателите на Съюза на демократичните сили (декември 1989 г.). Председател е на Парламентарната група на СДС във Великото Народно събрание (юни 1990 г.). На 1 август 1990 г. е избран от ВНС за Президент на Република България, а на 19 януари 1992 г., съгласно новата Конституция на страната, е избран за държавен глава пряко от народа.

От 1993 г. е патрон на Либералния интернационал, а от 1997 г. е почетен председател на партия „Либерално-демократична алтернатива”. Президент е на Фондация „Д-р Желю Желев“, член, основател и Президент на Балканския политически Клуб.
Носител е на най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ I степен, както и на множество академични и държавни награди.
Поклон пред светлата му памет!
Източник: Марица
Измамник посегна на къщата на президента Георги Първанов, прати на екс държавния глава съдия-изпълнителиБившият президент Георги Първанов e станал жертва на подла схема, сътворена от топ-измамник. Заради …May 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!