Моят вуйчо е голям табиетлия, а това е любимото му мезе – хрупкави тиквички на фурна. Вървят и с бира, и с вино

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим една наистина страхотна рецепта – хрупкави тиквички на фурна. Каква ти рецепта – та това си е истинска находка. Ще получите уникално мезе – става хем за бира, хем за вино, бяло или розе. А освен това тази рецепта е изключително подходяща и за начинаещи готвачи, защото всичко се прави невероятно бързо и лесно. Това ще ви стане ясно само като видите списъка с необходимите продукти: 2 броя тиквички, 1 чаена чаша настърган кашкавал, половин чаена лъжичка черен пипер. Това е! Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите тиквичките. Измийте ги хубаво и ги рендосайте с кората. Меката най-вътрешна част – тази със семките, не ви трябва. Нея мажете да използвате за друга рецепта с тиквички.
Стринка ми е страшна готвачка: Показа ми това вкусно мезе с патладжани, идеално и с вино, и с узоПатладжанът не случайно е известен и като „зеленчук на дълголетието“. Това е така, защото е богат на…Feb 18 2019vijti.com

СЛЕДВАЩИЯТ ПРОДУКТ, КОЙТО ТРЯБВА ДА РЕНДОСАТЕ, Е КАШКАВАЛЪТ. ВНИМАНИЕ. ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТВЪРД
Подходящ е пармезан, но ще свърши работа и друг, стига да е достатъчно твърд. Разбъркайте тиквичките заедно с настъргания кашкавал с ръце, като добавяте и черния пипер. Застелете голяма тава, най-добре тавата на фурната, с хартия за печене и сложете по една чаена лъжица от сместа, но не оформена като кюфте, а тънко, като малка палачинка. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути, или докато крайчетата им добре се препекат. Извадете хрупкавите тиквички от фурната, изчакайте да изстинат напълно и тогава ги отделете от хартията за печене. Готово! Може да сервирате хрупкавите тиквички със сос от кисело, мляко чесън и копър, или друг подходящ или любим сос. Добър апетит!

И още една много хубава рецепта за Тиквички с кайма
Необходими продукти:
1,5 кг тиквички (4-5 броя)
500 г кайма
100 г гъби
2 моркова

2 глави кромид лук
2-3 супени лъжици доматено пюре
3 скилидки чесън
масло
черен пипер

бял пипер
чубрица
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре тиквичките под течаща вода,
махаме дръжките и разрязваме тиквичките по дължина. Издълбаваме всички половинки с помощта на чаена лъжичка.

После нарязваме лука и морковите на кубчета, а гъбите на филийки. Задушаваме лука в тиган с разтопено масло, а стане ли готов – добавяме морковите и гъбите.
Докато те се задушават, нарязваме на кубчета издълбаната сърцевина на тиквичките и я прибавяме към другите зеленчуци и каймата, след което хубаво хомогенизираме сместа.
Когато месото се запържи, идва ред да сложим доматеното пюре, чесъна и подправките. Разбъркваме съставките няколко пъти и отместваме тигана от котлона.


Пълним тиквичките с плънката и ги нареждаме в намаслена тавичка. Печем ястието в предварително загрята фурна до готовност.
Стават бързо и лесно: Новото хитово мезе са тези картофени пурички с кашкавалДнес ще ви предложим едно мезе, с което няма да сгрешите. И ще получите похвали и одобрителни възгла…Feb 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!