Стават бързо и лесно: Новото хитово мезе са тези картофени пурички с кашкавал

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес ще ви предложим едно мезе, с което няма да сгрешите. И ще получите похвали и одобрителни възгласи от всички на трапезата. Отлично върви с всякакъв сос – кетчуп, майонеза с копър или пак, за най-изтънчените ценители – и с бира. Така де, какво е студената бира без нещо картофено около нея? Най-хубавото на рецептата за картофените пурички с кашкавал, е че става бързо и лесно, а освен това е подходяща дори и за абсолютните дебютанти в кухнята. Ето и какви продукти са ви необходими: 5 – 6 средни на големина картофа, 100 – 120 грама кашкавал, 100 – 110 грама галета, 2 яйца, 3 супени лъжици брашно, сол и черен пипер – на вкус, други зелени подправки – по избор, особено подходящи са копър, розмарин и мащерка, олио.
Съседката беше приготвила такава картофена вкусотия, че направо й завидях. Веднага откраднах рецептатаСега ще ви дадем указания (придружени с видео) за това как да приготвите една истинска вкусотия – са…Feb 6 2019vijti.com

ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, Е ДА ПОДГОТВИТЕ КАРТОФИТЕ
Измийте ги много добре, след което ги сварете с кората. Трябва да престоят във врящата вода 15-20 минути. Извадете ги, обелете кората и ги оставете да се охладят. След това ги настържете на едро ренде. Прибавете пресятото брашно, разбитите яйца и подправките. Бъркайте енергично, докато получите еднородна плътна смес. Ако не е достатъчно гъста, може да добавите още малко брашно. Нарежете кашкавала на тънички и дълги парчета. С навлажнени ръце оформете средни по големина кюфтета и във всяко от тях сложете по парче кашкавал. Затворете картофените кюфтета така, че да се получат рулца. Оваляйте ги в галета. Пържете от всички страни в силно нагорещена мазнина. Това е! Добър апетит!

И още една перфектна рецепта за картофени кюфтета на скара
Продукти:
картофи 1 кг
яйца 2 броя
лук1 брой
магданоз 1/2 връзка
индийско орехче 1/4 чаена лъжица

Първата стъпка от рецептата за картофени кюфтета е подготовката на картофите. Измивате картофите и ги сварявате. Сварените картофи обелвате докато са топли, след което веднага ги намачквате. Оставяте намачканите картофи да изстинат. Нарязвате лука и магданоза на ситно и ги добавяте към намачканите картофи. Добавяте индийското орехче, солта (около ½ чаена лъжичка) и яйцата и разбърквате много добре.
От готовата картофена смес оформяте (с ръце, или пък със супена лъжица) кюфтета с желаната от вас големина, оваляйте в брашно и пържите в загрято олио първо от едната, а след като придобият златист цвят и от другата страна. Готовите кюфтета сложете в чиния върху домакинска хартия, за да може да се отцедят от ненужната мазнина.

Ако не обичате да пържите, или пък се опитвате да намалите калориите и да се храните здравословно, то може да изпечете картофените кюфтетав предварително загрята фурна, като наредите оформените кюфтенца върху хартия за печене.
Това е базисната рецепта за картофени кюфтета, такива, каквито ги правеше баба. За да направите вкуса на кюфтетата по-интересен можете да добавите извара, или пък настърган пармезан.
Ако добавяте извара, то добавете и още около ½ чаена лъжичка сол, защото в противен случай вашите картофени кюфтенца ще останат безсолни. Препоръчвам ползването на извара, а не на краве сирене, за да бъдат картофенитекюфтета по-пухкави и по-леки, а също и малко по-диетични.

Друг вариант е да добавите 20 грама настърган пармезан. Разбира се, можете да замените пармезана с обикновен настърган кашкавал, но в такъв случай картофените кюфтенца няма да станат така ароматни, а идеята за добавяне на пармезан е точно в това, да се придаде малко нетрадиционен аромат на иначе малко скучните картофени кюфтенца.
Свекървата дойде вкъщи – настърга картофите, заля ги и ги поръси, получи се страшна вкусотияЗапеканките имат много и различни форми, а ние, честно казано, харесваме повечето от тях. Хубавото н…Jan 31 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!