Стар кръчмар ме светна как да мариновам зеленчуците за скара, станаха страхотни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хубавата скара е тачена много не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Понякога обаче незаслужено пренебрегваме зеленчуците, които с подходящо мариноване могат да добият уникален вкус, по нищо не отстъпващ на мръвката – даже напротив – допълващ я идеално. Тази рецепта след много кандърми успях да изкрънкам от мой приятел, който е стар кръчмар. При него и само зеленчуци да си поръчащ, няма да останеш нито недоволен, нито гладен. Ето малките му тайни.Всички гости полудяха по тези вкусни майсторски кюфтета, а моята приятелка веднага ми поиска рецептатаИскате ли да шашнете гостите си? А защо всъщност гостите – очаровайте и собственото си семейство. Ет…Oct 19 2018vijti.com

Необходими продукти: тиквички, патладжан, стар лук, гъби, домати, моркови, чушки, горчица, соев сос, мед, чесън, копър, сол, черен пипер, балсамиков оцет. С уговорката, че по отношение на зеленчуците може да се импровизира.
Количеството на продуктите не е фиксирано, защото в маринатата можете да сложите това, което ви харесва или което имате под ръка.
Количеството също така зависи и от броя на хората, с които ще споделите трапезата си.

Начин на приготвяне: Нарежете на филийки тиквичките, патладжана, морковите и чушките. Лука и доматите нарежете на кръгчета, а гъбите само измийте и почистете от стеблата. Нарежете на ситно копъра и чесъна и в подходящ съд ги смесете с горчица, соев сос, мед, балсамиков оцет, черен пипер и сол. Разбъркайте хубаво маринатата и добавете в нея вече нарязаните зеленчуци. Оставете ги да се мариноват поне за 60 минути, след което ги изпечете на скара или грил тиган. В края на печенето в гъбите може да добавите малко сол и бучица масло или да настържете малко кашкавал – струва си усилията!

Още една прекрасна рецепта, която е за печени зеленчуци на скара: патладжани, тиквички и червени чушки

Продукти, необходими за две порции:

1 патладжан, 1 тиквичка, 2 червени чушки, 100 г печурки, 2 глави червен лук, 50 мл. зехтин, сол

Как да ги направите:

Патладжанът (1 бр) се нарязва на филийки, посолява се и се оставя да пусне горчивия си сок. След това се изплаква, отцежда и се овкусява обилно със зехтин, заедно с нарязаната на филийки тиквичка (1 бр), нарязаните на колелца глави лук (2 глави), почистените и нарязани на четвъртинки червени чушки (2 бр) и печурките (100 г). Зеленчуците се поръсват със сол и се пекат на скара и от двете страни до омекване. сервират се топли. Да ви е сладко!Най-лесната, бърза и вкусна рецепта за чеснов сос: Върви с всичко и ще си оближете пръститеТой е пръв приятел на пицата и на домашно приготвените дюнери. Чесновият сос е чудесно допълнение къ…Oct 18 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!