Всички гости полудяха по тези вкусни майсторски кюфтета, а моята приятелка веднага ми поиска рецептата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Искате ли да шашнете гостите си? А защо всъщност гостите – очаровайте и собственото си семейство. Ето ви една проста рецепта, която става за час. А ястието е толкова вкусно. И изглежда така, все едно го е приготвил някое светило на кулинарията от изискан ресторант в Латинския квартал в Париж. А всъщност ще направете едни майсторски кюфтета, но ще оберете всички точки на лакомниците около вас с невероятната подредба. Ето и необходимите продукти: за кюфтета – 500 гр. кайма, 2 глави лук, 2 скилидки чесън, 1 яйце, 3 супени лъжици, галета, на вкус сол и черен пипер.Това се казва кулинарен шедьовър. Реших да пробвам, то пък стана фантастично. Напълних картофите с кайма, а то стана неземно вкусноКартофът е универсален продукт! Важен компонент е на не една манджа. Върви и самостоятелно – та кой …Jul 20 2017vijti.com

Други необходими продукти: 6-7 картофа, 2 чушки, 2-3 супени лъжици масло, 4-5 супени лъжици пасиран домат, 3 супени лъжици вода, вегета, на вкус сол.
А ето и как да приготвите ястието. Нарежете лука на ситно, омесете го хубаво с каймата и останалите продукти за кюфтетата и оставете да престои в хладилника минимум половин час. Колкото по-дълго стои, толкова по-добре. Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета, изсипете ги в купа и поръсете със сол и вегета, след което ги разбъркайте добре, за да се разпръснат подправките.

В тава за печене, която сте намазали добре с масло започвайте да редите – 2-3 кръгчета картоф, кюфте и редувайте, като от време на време слагайте кръгчета чушка и лук. Размийте пасирания домат с малко вода и залейте ястието. Печете на 200 градуса около час. Това е. Добър апетит!
А ето и как да си направите сочни пържени кюфтета
Продуктите, които ви трябват:
1 кг кайма
2/3 чаена чаша олио
2 броя лук
2 броя яйца
1 филия хляб
1/2 чаена лъжица чубрица
1/4 чаена лъжица черен пипер
1/2 чаена лъжица мащерка
2 супени лъжици брашно

Стане ли дума за кюфтета думите са излишни! Кюфтетата спадат към най-обичаните, най-често приготвяните и най-универсалните ястия в българската национална кухня. Сервирани с подходящата гарнитура кюфтетата могат да бъдат сервирани за обяд или вечеря, а ако сложите кюфтета в хлебче може да си го хапнете дори и за закуска. Кюфтетата присъстват в различни варианти в българската национална кухня – кюфтета на скара, кюфтета с бял, кюфтета с доматен сос… Сред цялото това разнообразие на рецепти за кюфтета пържените кюфтета са може би най-често приготвяните. Пържените кюфтета за много сочни и не изискват никакви специални условия и приготовления, могат да бъдат приготвени във всеки един момент в домашни условия.

Първата стъпка от рецептата за пържени кюфтета е изборът на каймата. За приготвянето на пържени кюфтета може да ползвате кайма, каквато имате под ръка, или пък кайма, каквато обичате – телешка, свинска, смес… Много домакини предпочитат свинска кайма за приготвяне на пържени кюфтета, защото смятат, че е по-мазна, а кюфтетата стават по-пухкави. Кюфтетата на снимките са приготвени с чиста телешка кайма, а кюфтетата са достатъчно пухкави, стегнати и много вкусни.
Слагате избраната кайма в голяма купа, добавяте 2 супени лъжици от олиото, нарязаните на ситно, но не настъргани глави лук, подправките, ½ чаена лъжица сол, двете яйца и накиснатата във вода и накъсаната на дребни парченца филия хляб. С ръце омесете каймата. Най-добре е да оставите каймата да престои час-два, за да поеме ароматите си.
В дълбок тиган изсипете останалото олио. Докато олиото се сгорещи оформете от каймата сплескани кюфтета, които оваляте предварително в брашно. Пържете в добре сгорещено олио от двете страни до придобиването на апетитен кафяв загар. За да сте сигурни, че кюфтетата са добре изпържени най-добре разчупете първото кюфте, за да видите, дали не е сурово в средата.
Готовите изпържени кюфтета наредете в чиния, в която предварително сте поставили домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.Отначало гостите мислеха, че това е вид кекс, а още не бяха вечеряли, но то се оказа далеч по-вкусно, отколкото предполагахаИскате да задоволите гастрономските си изисквания с нещо ново? Чудесно! Пригответе си зелева сърма в…Mar 8 2017vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!