Не е лошо да преровите всички касички и гардероби, защото ако откриете такава монета, тя струва над 600 евро (СНИМКА)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трябват ли ви бързи пари? Може да спечелите за нула време над хиляда лева. Има само две важни условия. Първото е да притежавате една монета, която не е чак толкова рядка. Нищо чудно и да я имате вкъщи. Второто условие е по-особено. Не трябва да сте нумизмат. В противен случай трудно бихте се разделили точно с това бижу. Става въпрос за изсеченета през 2007 година монета от две евро. Стойността и в магазина е точно толкова – две евро. Или почти четири лева. Пусната е в обращение в памет на покойната принцеса на Монако Грейс Кели. А от нея са изработени точни 200 001 бройки със специален печат. Монетата обаче е със специален статут сред братството на нумизматиците.Животът в Англия: Вие нормални ли сте? Парите тук не се берат по дърветатаЗдравейте, след прочитане на доста от историите в раздела ” В чужбина” просто не мога да се сдържа д…Oct 23 2018vijti.com

Колекционерите са готови да платят по няколко хиляди евра за подобна монета! На гърба й се намира образът на принцесата с надпис „Монако“ и годината на издаване – 2007. Погледнете и лицевата част. Ако там има малка карта на Европа, то ще можете да спазарите металния къс за не по-малко от 600 евро.
Суеверия за парите, които могат да ви държат под напрежение през цялата година. Ето 13 от тях, вариращи от най-шантавите, до онези, които бихте искали да са истина:
1. Дървото на парите

Както гласи популярният мит, веднъж един беден тайвански фермер открил доста необичайно дърво, за което решил, че ще му донесе късмет. Той го изкоренил, занесъл го в дома си и започнал да продава плодовете му. Фермерът постигнал главозамайващ успех и оттогава се говори, че този растителен вид носи богатство и късмет на собствениците си. Репутацията му го прави идеален подарък за стартиращи компании и новозавършили висшисти.

2. Намериш ли монета, прибери я…

… и цял ден ще имаш късмет. Има една уловка – преди да я вземете, уверете се, че тя лежи на земята с ези нагоре. С течение на времето, монетите са започнали да отразяват противопоставянето между добро и зло, като ези има положителна репутация, а тура – отрицателна. Когато видите монета с тура нагоре, обърнете я, за да може следващият, който я намери, да се радва на късмет.

3. Парите привличат пари

Повечето култури разполагат с някаква версия на тази пословица. Ето защо, когато някой подарява портфейл или портмоне, винаги оставя скромна сума в една от преградите.

4. Не оставяйте портфейла си на пода.

Има една стара китайска мъдрост: „Портмонето на земята кара парите да излитат през вратата.” Оставяйки портфейла си на пода, вие демонстрирате неуважение към богатството си, а това може да ви създаде финансови проблеми.

5. Монети във фонтана

Съвременната практиката да хвърляме монети във фонтани и кладенци води началото си от далечното минало, когато хората са вярвали, че по този начин молят за здраве и благодарят на боговете за това, че имат чиста вода.

6. Ако в джоба ви влезе паяк…

… винаги ще имате пари. Стига да не ви е страх да си мушнете ръката, за да ги извадите.

7. Особено ако става въпрос за „паричен паяк”…

На островите Тринидад и Тобаго хората вярват, че кафявите паяци и скакалци носят късмет, когато влязат в дома ви. За зеления скакалец пък се смята, че носи нещастие. Концепцията за „паричния паяк” е популярна и в други култури – смята се, че ако оставите паяк да ви полази, ще имате финансов късмет.

8. Числото 8.

В китайската култура числото 8 е символ на богатство и благополучие, което го прави особено предпочитано за телефонните номера и регистрационните табели в страната. И докато около финансовите изгоди от това число се вдига страхотен шум, според нумеролозите, формата му символизира баланс, но и сила, която може както лесно да създава, така и лесно да руши.

9. Никога не приемайте нож за подарък

Подаръците като ножове или ножици носят лош късмет и могат да съсипят връзката ви с човека, който се е опитал да ви зарадва. За да се избегне тази опасност, популярна практика е получателят да „плаща” с монета, за да не се счита ножът за подарък.

10. Ако птичка ви „поръси“ отгоре…

… или къщата, или колата ви… или пък стъпите в птичи екскременти, ще бъдете богати.

11. Сърбят ви дланите

Ако ви сърби дясната, ще вземате пари, а ако ви сърби лявата – ще харчите. Ако лявата не спира да ви сърби, суеверието гласи, че трябва да я потъркате в дърво или парче дървесина.

12. Оригами скачаща жаба

Трикраките хартиени жаби носят късмет, а ако са направени от банкнота, носят и благоденствие. Лесни са за изработка и можете да ги държите в портфейла си или да ги криете в дома си, за да привлечете пари.

13. Ъгълът на богатството

Според китайската практика Фън Шуй, югоизточният ъгъл на дома ви е вашата „зона на богатство” и трябва да я украсявате с предмети, които символизират печалба, като например вази на богатството и китайски монети. По този начин ще увеличите влиянието на тази зона върху финансовия си живот.Ако сте родени преди 78-ма г. може да се окаже, че имате да взимате доста пари: Задължително проверете това онлайнАко сте родени преди 1978 година, може да се окаже, че разполагате с много финансови средства, за ко…Oct 18 2018vijti.com

Източник: Мениджър

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!