Най-хубавата закуска с чаша кисело мляко: Става меко, въздушно и много сочно!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тези солени джобчета се приготвят много лесно, можете да ги напълните по ваш вкус, в оригиналната рецепта са пълнени със спанак. Тестото е много меко и сочно, трябва да ви кажа, станаха ми любими и ги правя много често. За тестото ще ви трябва 1 чаша кисело мляко, мисля, че сочността идва от тази съставка. Можете да прочетете по-подробно цялата рецепта по-долу, като за Баничките с кисело мляко ще ви трябват и следните съставки:

Солени джобчета с кисело мляко

Продукти: 

1 чаша кисело мляко (200 мл)

1/2 чаша вода (100 мл)

1 яйце

3 големи лъжици олио (30 мл)

1 малка лъжица сол

4,5 чаши брашно (540 гр.)

ЗА ПЛЪНКАТА:

500 г спанак

2 глави лук

50 г настъргано сирене чедър или друго по избор

подправки

ЗА ЗАЛИВКАТА:

2 жълтъка

1 голяма лъжица прясно  мляко

Приготвяне: 

За да приготвите тестото, първо трябва да подготвите дълбока купа. Сложете киселото мляко, което трябва да престои поне 1 час на стайна температура. Добавете половин чаша обикновена вода и разбъркайте малко.

лепкаво тесто

Разбийте 1 яйце и го добавете към сместа, а веднага след това добавете 3 големи лъжици олио. Овкусете с 1 малка лъжичка сол и накрая постепенно започнете да добавяте брашното (около 540 гр.).

Постепенно замесете тестото, като постепенно добавяте брашното. Трябва да замесите фино и меко тесто, което да не лепне под пръстите ви. Тестото не трябва да престоява, веднага се разделя на две равни части и всяка част се разтегля на по-дебело руло.

тесто на части

От всяко руло се нарязват 10 равни части, като всяка част се омесва на топка. Трябва да имате общо 20 топки тесто. Топчетата се оставят да „почиват“ за 15 минути, докато приготвите плънката.

Измийте добре спанака и го нарежете на ситно. Подправете със сол, черен и червен пипер, след което добавете 2 глави ситно нарязан лук и 50 г настъргано сирене по избор (може да използвате чедър или друго лесно топящо се сирене или кашкавал).

Смесете съставките за плънката и оставете настрана. Прехвърлете се върху тестото – всяка топка разточете с точилка на тънък голям кръг. Методът на точене е следният: първо разточете от едната страна, след това обърнете тестото на едната страна и разточете другата страна. Въртете така, докато стане достатъчно тънко и голямо.

тесто с плънка

В средата се слага плънката и тестото се „затваря“ върху нея, така че да се оформи квадрат. Така напълнените тестени джобове се нареждат в тава, застлана с хартия за печене, като част от тях може да се замразят. Намажете джобчетата със смес от два жълтъка и малко мляко.

банички с кисело мляко

Баничките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

джобчета с кисело мляко

Да ви е сладко!

Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устатаДнес бихме искали да ви разкрием една от любимите ни рецепти за закуска. Тя се приготвя буквално за …May 5 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!