Вучич захапа Запада: Помните ли как убивахте страната ни без решение на Съвета за сигурност на ООН?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи в интервю за Евронюз, че Сърбия е заела позиция по повод конфликта в Украйна и тя не се променя, а във връзка с отказа да въведе санкции срещу Русия той каза, че с това Сърбия „пази териториалния си интегритет“, предаде Танюг. 

,,Нашата позиция се променя всеки ден, не по отношение на конфликта в Украйна, това, което бе прието на заседанието на Съвета за национална сигурност, остава, но се променя животът, цените на жизнено важни суровини, когато растат цените на петрола, газа и електрическата енергия, въглищата, стоманата и то по драматичен начин, растат и цените на храните“, заяви Вучич за Евронюз Сърбия. 

На въпрос дали Сърбия с това, че не въвежда санкции срещу Русия, сама прави от себе си неприятел на Запада, той отвърна, че това може би е така, но изтъкна, че „ние имаме своя страна и се грижим за нея“.

На констатацията, че Сърбия е възприемана като държава, която е на страната на Русия поради това, че не е въвела санкции, и оценката на холандския премиер Марк Рюте, че Сърбия не е готова да влезе в ЕС, Вучич отговори, като каза, че Сърбия се е държала принципно, в съответствие с нормите на международното право и така е гласувала в ООН.

Може би Сърбия би могла да постави на Марк Рюте и на всички останали въпроса спомняте ли си, когато убивахте тази страна и когато бе нарушавано международното право? Без решение на Съвета за сигурност на ООН убихте 82 деца. Дали сме по слаби от останалите кандидати? Нека имаме своя страна, да се гордеем със своята страна и произход, каза още той, цитиран от БТА.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!