Запеканка със стар хляб- бързо решение за гладници

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мнозина вярват, че американската закуска е нездравословна храна. В края на краищата, любимите ни филми ни убедиха, че в Америка децата започват деня си с палачинки, напоени с мляко или кленов сироп . Но талантите на американските домакини не се ограничават до това, повярвайте ми. Те, като нас, приготвят закуска, за предпочитане от яйца .

Докато аз и всички мои познати  радваме учениците със сутрешен омлет, на Запад се пече американска закуска – тип запеканка . Мислите ли, че това е много по-трудно? Но не е! Правим заготовката вечер, а на сутринта просто я изпращаме във фурната или пък оставям за вечерта като съм каталясала от работа. Докато се изпече, имаш време и за себе си, и за детето. Удобно нали!

Съставки

яйце 7 бр.

Мляко 300 мл

Шунка 350 гр

стар твърд хляб или франзела 250 гр

кашкавал 100-150 гр

Зелен лук на вкус

Слънчогледово олио 1 супена лъжица

риган на вкус

Масло на вкус

Сол на вкус

черен пипер (смлян) на вкус

Подготовка

За пластове са подходящи както шунка, така и варено свинско с бекон. Трябва да е ароматно сочно месо. Нарежете го на средно големи кубчета. Смелете питката с подобни кубчета.
Твърдото сирене се настъргва на едро ренде, зеленият лук се нарязва на ситно. Загрейте малко растително масло в тиган. В него запържете кубчетата шунка до златисто кафяво

След това извадете месото и запържете кубчетата хляб в масло със сокът от месото. Комбинирайте млякото и яйцата в отделна дълбока купа. Добавете сол и ароматни подправки към тази смес. Разбийте масата.
Изсипете зеления лук и настърганият кащкавал върху яйчената смес. Разбъркайте. Намажете тавата за печене с масло. Сложете питката в нея. Отгоре са на ред кубчетата шунка.
Изсипете яйчената смес във формата. Покрийте с фолио и приберете в хладилник за една нощ. Още на сутринта сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 25-30 минути.

Готовият пласт е покрит с апетитна златиста коричка. Невъзможно е да проверите готовността му с клечка за зъби, тъй като вътре трябва да е леко влажна. Между другото, това са основните съставки, които съставят американската запеканка . Западните домакини често добавят към тях лук, чушки и домати, листа от спанак, броколи и различни видове сирена. Всичко е във вашите ръце!

Половинка кайма, комат стар хляб и парче кашкавал – само толкова за най-вкусната мързелива вечеря: Това е супер лесна и вкусна рецепта с кайма . Специално за заети домакини и вечно бързащи дами. …Oct 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!