Тази рецепта я знам от моята свекърва и никога не ми омръзва да я правя: Убийствено вкусна солена торта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има формата на торта, но е солена; затова я наричат „солена торта“ и доколко това е сполучливо название, преценете сами, след като се поднася и като основно ядене, и като ордьовър.
Рецептата не е лесна за изпълнение, но вкусът на продукта ще предизвика и у най-взискателните ви приятели чувство на изключителна наслада и лакомия! Необходимите продукти са впечатляващи на брой – цели 13 (включително подправките сол и черен пипер). Преди всичко си купувате 10 броя палачинки от магазина или си ги пригответе сами, както е показано на видеото.
Сега се заемате с плънката.
Веднъж видях моя приятелка да кисне пържолките в марина, а когато ги опитах бяха божествениПилешките пържоли са ястие, което често присъства на българската трапеза. По принцип българите сме и…Jan 6 2019vijti.com

Обелвате 2 глави кромид лук и го нарязвате на ситно; още по-ситно нарязвате 2 обелени скилидки чесън и го прибавяте към лука; настъргвате отгоре 1 домат и ги заливате с 3 с.л. доматено пюре. Разбърквате сместа и я изсипвате в съд с малко олио на дъното и оставяте продуктите да се задушат на несилен огън. Сега прибавяте 200 г кайма, която сте закупили или приготвили от смилано месо.
Наръсвате отгоре с кимион и смилан черен пипер. Ако каймата е купешка не я солете, тъй като е била достатъчно осолявана, докато месото, което са ви смлели в магазина е безсолно. Наръсвате с около 60 г настърган кашкавал и добавяте – по желание – ситно нарязани пресен лук или/и магданоз.

Кога всичко това се задуши добре, махате съдът от нагревателната плоча. Докато тече процесът на задушаване, настъргвате 300 г тиквички и нарежете на ситно 2-те печени чушки. В съд с олио оставяте тиквичките да се задушат, колкото да омекнат (ако съда е бил сгорещен предварително, това ще ви отнеме от 10 до 15 минути).
Смесвате омекналите тиквички с нарязаните печени чушки. Сега идва ред да подредите пластовете на солената торта. В намаслена форма за печене с подвижен ринг или върху хартия за печене слагате първата палачинка. Намазвате я с 1 с.л. майонеза и слагате отгоре втората палачинка, върху която слагате ⅓ от плънката с каймата (разделили сте я предварително на 3 равни части).

Идва ред на третата палачинка да я поставите върху каймата. Намазвате и нея с 1 с.л. майонеза. И слагате 4-та палачинка.
Върху нея пък намазвате от сместа задушени тиквички и печени чушки. (Плънката с тиквички сте разделили предварително на 2 равни части). Слагате 5-та палачинка и върху нея слой (1 с.л.) майонеза. Покривате с 6-та палачинка и върху нея размазвате втората ⅓ част от плънката с каймата. Сега поставяте 7-та палачинка и отгоре – 1 с.л майонеза. Покривате я с 8-та палачинка, върху която нанасяте втората половина от плънката с тиквички. Закривате я с 9-та палачинка; следва последната, пета с.л. майонеза и най-отгоре – 10-та палачинка.

Върху нея разстилате последната ⅓ от плънката с каймата и обилно поръсвате с около 140 г от настърганите 200 г кашкавал. Слагате така запълнената кръгла форма в предварително нагрята фурна да се пече, като внимавате цветът на кашкавала да стане златист. Изваждате соленото ви кулинарно достижение от фурната и докато е тортата е топла, я нарязвате на желаните по големина парчета – обезателно с остър нож, така че палачинките да не се накъсат при рязането и се оформят гладки парчета.
Поднасяте и чакате адмирации! Сигурни сме, че ще ги получите и така ще бъдете възнаградени за положения труд!
Ако знаете какви феноменални свойства крие това традиционно българско ястие, няма да спрете да го приготвяте“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има много полезни вещества, които оказват възд…Oct 30 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!