Веднъж видях моя приятелка да кисне пържолките в марина, а когато ги опитах бяха божествени

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пилешките пържоли са ястие, което често присъства на българската трапеза. По принцип българите сме изключително месоядни и обичаме да си хапваме мръвка. Пилешкото е добър избор, защото не е полезно винаги да се яде свинско, например.
Все пак, трябва да се грижим и за холестерола си. Именно поради това, пилешкото месо е един отличен избор за обяд или вечеря. И неговото приготвяне обаче си има тънкости. Често пилешката пържола може да бъде малко безвкусна, ако не се приготви както трябва.
А никой не иска да хапва нещо, което не е добре овкусено, нали?
Този божествено вкусен миш маш на фурна става само за 30 минути – по изпитана селска рецепта (ВИДЕО)Такъв миш маш ще ви предложим, че ще скокнете веднага да го направите. Защото е лесен, вкусен и став…Jan 1 2019vijti.com

Тук на помощ ви идва марината. Ако успеете да приготвите правилната марина, вашето месце ще се превърне в истински хит на трапезата. Предлагаме ви рецепта, която със сигурност ще предизвика въпроси на роднини или приятели. Те толкова ще харесат пържолките, че няма как да не ви попитат каква е тайната ви.
А истината е, че далеч не е толкова сложно.
Имате нужда от следните съставки:
Пилешко месо – 500 грама;

Яйца – 2 броя;
Горчица – 1 супена лъжица;
Картофено нишесте – 0.5 супена лъжица;
Растителна мазнина – 1 супена лъжица;
1 чаена лъжичка сол;

0.5 чаена лъжичка черен пипер;
2 чаени лъжици сусам;
Сега идва време и за самото приготвяне на ястието. Започваме със заливката. Първо трябва да смесите яйцата, нишестето, горчицата, солта и черния пипер. Тук идва моментът да добавите подправките, които обичате. След това заливката ви е готова.
Нарежете така месото, че да се получат кубчета или парчета, удобни за готвене. Тук идва моментът да смесите месцето със заливката. Когато всичко е готово, поставяте съда в хладилника и оставяте да престои поне една нощ.

Когато месцето е престояло достатъчно време и е попило от марината, време е да пристъпим към същината на целия процес – готвенето! Пригответе тиган, добавете олио и изчакайте всичко да стане горещо. Запържете маринованото месо и от двете страни, като поръсите със сусам. Той ще придаде специфичен вкус на месцето. Не забравяйте, че при пържене месото се приготвя бързо. Когато се зачерви, значи е готово!
Сервирайте пържолите на трапезата и гарнирайте с гарнитурата, която вие и близките ви предпочитате. Добър апетит!
Ако знаете какви феноменални свойства крие това традиционно българско ястие, няма да спрете да го приготвяте“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има много полезни вещества, които оказват възд…Oct 30 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!