След тази рецепта никой вече не пържи картофите, толкова вкусни и здравословни, няма как да не посегнеш към тях

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Представете си, че имате възможността да изберете един вреден продукт, който можете да ядете всеки ден без заплаха за здравето и формата ви … Какво би било? За мен изборът е очевиден – пържени картофи. Обичам ги, често поръчвам най-голямата порция и й се наслаждавам. Но няма начин да се избегнем вредата. Освен ако не готвите пържените картофи в микровълнова фурна . Ето как тези храни могат да бъдат здравословни.

Казваме веднага: няма масло и олио, използвано десетки пъти, неразбираеми добавки и аромати. Всичко е възможно най-просто и вкусно! Предложеният набор от подправки за ароматна домашна бърза храна е приблизителен. Както винаги, можете да добавите свои собствени опции и да ги изброите в коментарите по-долу, оставяйки подсказка за другите да се научат как да правят микровълнови картофи.

8 лева за порция картофки без сирене на родното мореРодна мидена ферма втрещи посетителите си с цените на гарнитурите, предава Марица Популярното място …Jun 22 2020vijti.com

Съставки

Картофи 3 бр.

Зехтин 1 ч.л.

Черен пипер (смлян) на вкус

Сол на вкус

Червен пипер 1 чипс.

Чесън на прах 1 чипс.

Кориандър 1 чипс.

 

Подготовка

Обелете картофите. Нарежете на ивици. Покрийте с вода и оставете настрана за няколко минути.


Поставете картофите върху хартиена кърпа, за да поемат излишната влага.

Прехвърлете филийките картофи в купа. Добавете черен пипер и сол, малко смлян червен пипер, чесън на прах и кориандър. Смесвайте.


Сега добавете зехтин и разбъркайте отново. Прехвърлете картофите в микровълновата стъклена чиния.

Включете максималната мощност и печете картофите за 5-8 минути. Ще трябва да повторите това няколко пъти, докато филиите омекнат.

Какво следва? Докато картофките са в микровълновата, можете да започнете да правите домашния си сос. Кетчупът вероятно ще бъде най-традиционният вариант, но има и заквасена сметана с горчица и холандски . Следвайте този метод за готвене в микровълнова фурна, напълнете купа и се насладете на страхотния вкус с любимия си филм. Не забравяйте да изпратите връзката на същите любители на вредното, но вкусно.

Тези картофки са ми любими за вечеря- мога да си изям цялата тавичка сама, толкова са вкусни  Ако се запитаме кое е това, което ядем толкова често, колкото хляба, веднага ще се сетите за люби…Jun 1 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!