Тези картофки са ми любими за вечеря- мога да си изям цялата тавичка сама, толкова са вкусни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 Ако се запитаме кое е това, което ядем толкова често, колкото хляба, веднага ще се сетите за любимите на всички картофи. Има хиляди рецепти и вариации с тях и никога не писват.

И малки и големи умират за тях

Това ястие с картофи, тиквички и бекон е едно от традиционните ястия на украинската кухня. За да подготвите всички продукти се нуждаете от 10-15 минути. След това изпращате всичко във фурната и можете да започнете да правите зеленчукова салата и десерта. В резултат на това основното ястие ще бъде много скоро на масата и няма да отделяте много време за готвене.

Новите картофени кюфтета са по- вкусни от тези с кайма, не е истина простоДнес ще ви докажем с тази рецепта, че макар и без месо може да бъде вкусно и дори здравословно! В кр…Mar 12 2020vijti.com

Нужни съставки

картофи пресни 500 грама

тиквички 1-2 бр.

бекон 200 g

чесън 3-4 скилидки

слънчогледово олио 2 супени лъжици

магданоз 1 връзка

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

Как да си ги приготвите:

Измийте тиквичките. Не ги белете. Нарежете ги на кръгчета с дебелина 0,5 см. Сложете нарязаните тиквички в купа и посолете. Разбъркайте и оставете настрана за 20 минути. През това време тиквичките ще пуснат сок.

Измийте младите картофи. Не белете и тях. Нарежете ги на кръгчета с дебелина 3 мм.  Нарежете беконът на тънки линийки. Вземете тава за печене и я намаслете със слънчогледовото олио.

Изцедете сока от тиквичките. Поставете на дъното наредени тиквичките като първи слой- разпростирани в кръг. Обелете чесъна. Нарежете го на тънки кръгчета. Сложете нарязания чесън на тиквички като втори слой.

Направете трети слой с парченца бекон. Последният слой е с картофените филийки. Те се редят по същия начин като тиквичките, покриват се. Сол и пипер сложете отгоре. Можете също така да използвате любимите си подправки. Загрейте фурната до 200 ° С. Покрийте картофите с фолио и печете за 20 минути.

Отстранете фолиото след 20 минути и оставете за още толкова картофите във фурната  Нарежете ситно магданоз и поръсете отгоре

Предлагаме ви да си подготвите лека зеленчукова салата, страхотно ще се съчетае с това ястие. Като основни съставки, зелето, краставици и домати са подходящи. Една обилна вечеря е готова. Остава само да опитате и да се насладите. Бон апетит!

Стават бързо и лесно: Новото хитово мезе са тези картофени пурички с кашкавалДнес ще ви предложим едно мезе, с което няма да сгрешите. И ще получите похвали и одобрителни възгла…Feb 8 2019vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!