Салатена торта стана истински хит номер 1 в целия свят: Опитате ли я веднъж, ще я помните цял живот

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Салата, поднесена под формата на торта, неминуемо ще заеме най-важното място на празничната ви трапеза! Толкова вкусна салата надали сте опитвали! Гостите ще изпитат истинска наслада от зашеметяващият й външен вид и страхотен вкус! Задължително трябва да включете тази торта в бележника си с рецепти.
Съставки:
Пилешко филе – 400 грама;
Сушени сливи – 150 грама;
моркови – 2 броя;
Любимият десерт на папа Йоан Павел II се казва Кремка: Това е най-популярната торта в ПолшаИсторията на създаването на този десерт е неясна. Първата версия гласи, че прототипът на Кремката е …Apr 13 2019vijti.com

орехи – 100 г;
яйца – 4 броя;
картофи – 3 броя;
гъби – 200 грама; (може и мариновани)
Сирене – 250 грама;
краставици и орехи за украса;

майонеза или заквасена сметана.
Приготвяне на Салатена торта №1 в света:
Сварете морковите, картофите и яйцата. Морковите настържете на едро ренде, нарежете яйцата на колелца, а картофите – на малки кубчета. Нарежете филето на едро. Гъбите ги запържете в масло или олио. Натрошете орехите, а сливите, които са били предварително накиснати във вода за около 5 минути, също нарежете на кубчета. Сиренето настържете на ситно ренде. Започнете да редите салатата, като между всеки пласт слагате майонеза или заквасена сметана.

Ето и каква е точната подредба на отделните пластове торта: морковите, половината картофи, половината от яйцата, половината от сиренето, гъбите, втората половина от картофите, останалите яйца, пилешкото филе, сливите, ядките, останалата част от сиренето.
Направете салатата във форма за торта, оставете да престои в хладилник, а след това просто отделете от формата. Ще получите една красива солена торта. Украсете салатата с ивици от краставица и няколко листа магданоз. Гостите ви наистина ще бъдат изненадани, колко вкусна може да бъде тази салата и обезателно ще ви помолят за рецептата. Бон апети!

Ето и още една рецепта: Сочни и вкусни шницели от тиквички
Много отдавна мъжете от едно индийско крайбрежно село отново излезли в морето, за да ловят риба. Жените, които останали на брега, започнали да се молят на боговете, да им дадат плод, който да е нежен и вкусен като риба, но да расте на земята. Боговете възнаградили жените с тиквички. Романтичната легенда е подобна на истината, тъй като тиквичките са наистина полезен зеленчук: той ще ви засити и в същото време ще ви помогне да поддържате фигурата си. Удивително е колко много рецепти с тиквички съществуват! Днес ще приготвим заедно отлично ястие: вкусни шницели от тиквички, със заквасена сметана и чесън. Приготвят се както месните шницели, но хубавото е, че цената и калоричността на зеленчуците е десет пъти по-ниска. За приготвяне на рецептата изберете млади тиквички.

Съставки за 4 порции:
тиквички – 500 гр.
мляко – 100 мл.
яйца – 2 бр.
галета – 100 гр.
сол – 0.5 ч. л.
пшенично брашно – 3 ч. л.
черен пипер (смлян) на вкус
масло – 20 гр.
слънчогледово олио – 2 супени лъжици

Приготвяне:
Измийте тиквичките, нарежете ги на ленти с дебелина 0,5–1 см., леко начукайте парчетата и от двете страни. Подправете с черен пипер и оваляйте в брашно.
Разбийте яйцата със сол и мляко. Потопете тиквичките в сместа, след това оваляйте в галета.
Приготвените тиквички наредете в тава и ги оставете в хладилник за 10 минути. Това ще помогне на панировката да не падне по време на пържене.
Загрейте маслото и растителното олио. Поставете тиквичките и пържете до златисто кафяво.
Сервирайте със сметанов сос: смесете сметана с нарязани зелени подправки, чесън и щипка сол.
Споделете с приятелите си тази рецепта.
Източник: Букварче
Неприлично вкусно: Това не е рецепта за торта, а същинска находкаТортата е сочна и въздушна, а сметановият крем я прави още по-нежна. Можете да направите тази торта …Mar 31 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!