Рецептата научих от баба и я правя всяка зима: Мариновани чушки с чесън – стават убийствени!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има много рецепти за туршии с чушки. Всяка домакиня си има своя любим начин – едни добавят мед, други – захар, трети – копър…
Но нищо не може да се сравни с любимата ми туршия от баба – щом отворим вкъщи бурканчето, съдържанието изчезва на мига! Сега споделям с вас тази чудесна рецепта.

Зашеметяващи тиквички с кайма на фурна – забравете сармите и пълнените чушки, това е перфектната рецепта: Вкусно, деликатно, диетично и здравословно ястие от тиквички и кайма . Никакви сарми не могат да …Jun 20 2020vijti.com

Продукти:

3 кг червени пиперки

1 връзка магданоз

10 скилидки чесън

250 мл олио

1 чаша захар

500 мл оцет

3 с.л. сол

зърна черен пипер

1 дафинов лист

Приготвяне:

  1. Почистете чушките, както обикновено. Нарежете ги на големи ленти.
  2. Накълцайте ситно чесъна с нож. Може и да го намачкате с широката страна на ножа. Нарежете ситно пресен магданоз (или копър), предварително измит.
  3. Стерилизирайте бурканите и капачките.
  4. Подгответе маринатата. Смесете в тенджера 9% ябълков оцет и олиото. Добавете захарта, солта и дафиновия лист. Сложете тенджерата на котлона и оставете маринатата да заври.
  5. Пускайте чушките на порциите в тенджерата и варете в сместа в продължение на 3-4 минути. След това ги извадете и наредете в бурканите, редувайки ги с чесъна и подправките.
  6. Когато всички чушки са подредени, залейте ги с маринатата, докато се напълни бурканът. Предварително махнете дафиновия лист, а на дъното на бурканите сложете зрънца черен пипер.
  7. Затворете добре бурканите. Увийте ги с одеяло, за да се забави охлаждането.
    Откакто открих рецептата, не си играя да пълня и панирам: Мързеливи чушки-бюрек – чудна вкуснотийка за нула време!Чушки-бюрек – ястието, което няма как да не се хареса и на малки, и на големи. Ароматът на печени че…May 31 2020vijti.com
[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!