Пухкавите бабини курабийки са велики: Вчера почерпих колегите, ометоха всичко и питаха за още

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има няколко аромата от кухнята, които неминуемо ни връщат в детството и спомените от печката на баба. Домашните курабийки, известни още като войнишки, безспорно са едно от тези домашни лакомства. Отдавна не бях правила от тях, но в неделя намерих време, а на следващия ден занесох в работата, за да почерпя колегите. Ефектът беше изумителен – не спряха, докато не ометоха всичко, а простичката, но изпитана във времето бабина рецепта беше разпространена сред всички. Ето я и нея. Необходими продукти: 1 кофичка кисело мляко; 1 чаена лъжичка сода за хляб; 4 яйца; 3/4 чаена чаша олио; 1 чаена чаша захар; 1 бакпулвер; брашно – колкото поеме сместа до получаването на хубаво тесто.
Спомените ще оживеят с този вкусен сладкиш – прекрасният сладък салам на баба (ВИДЕО)Всеки свързва детството с най-различни спомени. Най-сладки са тези от ваканциите, прекарани с баба, …Dec 29 2018vijti.com

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: ОТДЕЛЕТЕ ЖЪЛТЪКА ОТ ЕДНО ЯЙЦЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРОДУКТИ РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР ИЛИ НА РЪКА, КАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ДОБАВЯТЕ ПО МАЛКО ОТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПРЕСЯТОТО БРАШНО.
Когато сместа се сгъсти, продължете да месите на ръка, добавяйки от брашното, докато се получи меко тесто. Покрийте тавата с хартия за печене и оформете от тестото топчета, не по-големи от яйце. Наредете ги в тавата, като предвидите разстояние между тях, защото по време на печенето курабийките се надуват. Намажете ги с отделения разбит жълтък и ги поръсете със захар. За още по-добър вкус, можете да ги поръсите и със счукани орехи или бадеми.

Печете курабийките в предварително загрята на 180 градуса фурна. Този прекрасен десерт е готов, когато придобие златист цвят.
Ето и още една страхотна рецепта за курабийки:
Необходими продукти
яйца – 4 бр.
захар – 1 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
мас – 1 в.ч. разтопена

ванилия – 2 бр.
лимонова кора
сода бикарбонат – 1 ч.л.
амонячна сода – 1 ч.л.
брашно – 600 г
захар – за поръсване

Начин на приготвяне
Отделя се едни жълтък за намазване отгоре, останалите яйца се разбиват със захарта.
Добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и амонячна сода.
Сипва се разтопена свинска мас, ванилия, кора от настърган лимон и замесваме средно меко тесто, да не лепне.
Оформят се големи като мандаринки топчета и нареждаме в тава на разстояние, защото се надуват.
Намазват се с разбит жълтък с малко вода и поръсваме с кристална захар.
Печем курабиите в загрята фурна 180°C до златисто.

Ретро сладкиш за чудо и приказ: Още щом го видя и веднага ми се дояждаТози сладкиш го правеше моята майка. Беше много вкусен и я карах често да ме радва с него. Това бе т…Dec 20 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!