Спомените ще оживеят с този вкусен сладкиш – прекрасният сладък салам на баба (ВИДЕО)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Всеки свързва детството с най-различни спомени. Най-сладки са тези от ваканциите, прекарани с баба, дядо и приятелите от махалата.
Спомените често са свързани с любими аромати и вкусове, които са проникнали дълбоко в нас още от времето, когато сме се въртяли нетърпеливо около бабината печка.
Сладкият салам беше един от любимите десерти на няколко поколения.
Приготвя се бързо, много е вкусен и става за всякакви поводи. Ето го и него: сладкият салам на баба. Необходими продукти: 500 грама обикновени бисквити; 300 грама масло; 4 яйца; 150 грама какао на прах; 2 чаени чаши пудра захар, 2/3 чаена чаша прясно мляко, 1 пакетче ванилия.
Ретро сладкиш за чудо и приказ: Още щом го видя и веднага ми се дояждаТози сладкиш го правеше моята майка. Беше много вкусен и я карах често да ме радва с него. Това бе т…Dec 20 2018vijti.com

Начин на приготвяне: разбийте оставеното предварително да омекне масло със захарта; добавете с постоянно бъркане жълтъците, какаото и ванилията.
Натрошете бисквитите на едри парчета и ги залейте с млякото и ги добавете към останалите продукти.
Разбийте на сняг белтъците, добавете и тях и разбъркайте добре цялата смес. Изсипете я върху домакинска хартия и завивайки я, я оформете като салам.
Оставете салама 2-3 часа във фризер или една нощ в хладилник и саламът на баба е готов. Във видеото вижте как го правят извън България – можете да почерпите и от идеите на чужденците.

А сега вижте и още една култова рецепта: Маслени гъсенички по бабиния метод
Продукти:
500 гр. брашно
400 гр. мас
1 пак. ванилова захар
200 гр. захар
100 гр. пудра захар

Начин на приготвяне

Размекнатата мас се разбива със захарта, докато сместа стане пухкава и захарта се разтопи. След това се прибавят останалите съставки (без пудрата захар) и се меси, докато тестото стане меко и гладко. Готовото тесто се прехвърля в месомелачка, снабдена с приставка за сладки. С машинката се оформят бисквити-гъсенички с дължина около 5-6 см. Подреждат се в тава за печене и се пекат на 200 ° С, докато станат леко розови, почти бели. Когато са готови, се изваждат да се охладят и се оставя десетина минути. След това се овалват в пудрата захар.
Забележка: ако нямате машинка за месо с приставка, може да използвате обикновен шприц или формичка за сладки, която да напълните с тестото и да избутате бисквитите с пръст.
Хем е вкусен и сладък, хем е диетичен. Най-вкусният бананов сладкиш, който се прави без захар и е точно за васЕто ви една страхотна идея за диетичен сладкиш. Хем ще си угодите като на царско пиршество, хем няма…Dec 19 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!